Babyboom
Babyboom
Kinderwens

Buikpijn bij de innesteling

0 min
Kinderwens

Buikpijn bij de innesteling

0 min
Éveil, Santé
Heb je buikpijn bij de innesteling? Sommige vrouwen hebben inderdaad last van buikkrampen of darmkrampen, vergelijkbaar met de buikpijn bij de menstruatie.

Je wil zo graag zwanger worden en je blijkt overtijd te zijn. Is dit een innesteling? Maar voel jij je daar niet een tikje onwel? Zo'n lichte buikkrampen? Is dit buikpijn bij de innesteling?

De innesteling

Heel wat vrouwen geloven dat innestelingsbloed vier tot vijf dagen na de bevruchting te zien moet zijn, maar dat is niet juist. De reis van een bevruchte eicel is lang en vijf dagen na de bevruchting komt de eicel aan in de baarmoeder. De innesteling begint, maar is plaats klaar tegen dag 29 van je cyclus - de dag waarop de menstruatie begint in een normale cyclus.

De baarmoedermond wordt afgesloten door een slijmprop. Bij het innestelingsproces kan een bloedvaatje geraakt worden, wat tot gevolg heeft dat je een klein beetje bloed verliest. Het wordt door de bewegende baarmoedermond en –hals afgescheiden, waar misschien ook restjes bloed en slijm te vinden zijn. Dit is het innestelingsbloed. Deze bloeding kan verder geen kwaad.

Buikpijn bij de innesteling

Sommige vrouwen kunnen de innesteling duidelijk voelen. Ze voelen buikkrampen die te vergelijken zijn met een lichte menstruatie. Dit gebeurt vooral bij vrouwen met een zeer gevoelige baarmoeder die direct reageert op veranderingen; deze vrouwen hebben anders ook vaak last van menstruatiekrampen. De innesteling wordt dan gevoeld als een stekende pijn. Deze pijn houdt niet langer dan een aantal uren aan.

De meeste vrouwen merken er zelfs helemaal niks van en verliezen ook geen bloed. Maar onder invloed van de hormonen kunnen de darmen anders gaan werken waardoor ze darmkrampen kunnen krijgen.

Ook buikkrampen naar aanleiding van een miskraam kunnen voorkomen. Bij een miskraam is er sprake van bloedverlies en buikkrampen die steeds meer toenemen. Bij twijfel kan een verloskundige geraadpleegd worden.

Hoe herken je innestelingsbloed of menstruatiebloed?

  • Innestelingsbloed is ALTIJD bruin van kleur. Een bloeding met rood bloed wijst op je menstruatie of een miskraam.
  • Innestelingsbloed is steeds beperkt. Je bloedverlies is zo weinig dat je geen maandverband nodig hebt. Gebruik geen tampons als je twijfelt.

Kan innestelingsbloed dan niet rood zijn? Toch wel. Het bevruchtje eitje kan bij de innesteling immers een haarvaatje in de baarmoederwand raken. Dan kan je een klein beetje roodverlies ontdekken als je naar het toilet gaat. Een grotere hoeveelheid roodverlies wijst eerder op je menstruatie.

Ontdek nu in onze shop !
75%
Bambix
Groeimelk met koekjes 1-3 jaar
14.10
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
75%
Bambix
Groeimelk met koekjes 1-3 jaar
14.10
Kopen
67%
Babyboom
Geschenkpakket 11-17 maanden - Frans
0.00
Kopen
Pampers
Premium Protection Maxi Pack Maat 4
37.99
Kopen