Babyboom
Zwanger

Écht genieten van je zwangerschap? Neem een huishoudhulp!

Zwanger

Écht genieten van je zwangerschap? Neem een huishoudhulp!

De laatste maanden van je zwangerschap zijn hét moment om jezelf in de watten te leggen. Spulletjes kopen voor de babykamer, op visite gaan bij vriendinnen, je favoriete tv-series verslinden, …. en vooral ten volle genieten van die bijzondere periode. Laat huishoudelijke taken niet in de weg staan van je welverdiende me-time.

De laatste maanden van je zwangerschap zijn hét moment om jezelf in de watten te leggen. Spulletjes kopen voor de babykamer, op visite gaan bij vriendinnen, je favoriete tv-series verslinden, …. en vooral ten volle genieten van die bijzondere periode. Laat huishoudelijke taken niet in de weg staan van je welverdiende me-time. Met een huishoudhulp gun je jezelf tijd, comfort en rust en dat is onmisbaar voor aanstaande moeders en hun baby’s! De wetenschap bewijst het…

Een huishoudhulp tijdens je zwangerschap

Laten we eerlijk zijn, na 28 weken zwangerschap is het niet meer vanzelfsprekend om de vaatwasser of de wasmachine in- en uit te laden of de trap te stofzuigen.

Met een bolle buik wordt het huishouden runnen al snel een fulltime job. Dan investeer je deze tijd beter in jezelf en je baby. Onderzoek wijst immers uit dat mensen die vrije tijd kopen in de plaats van materiële spullen, gelukkiger zijn. En iedereen weet dat het geluk van mama essentieel is voor de baby! Een investering in een huishoudhulp is dan ook een investering in je kleintje.

Het experiment: geluk kan je kopen

In 2017 voerden wetenschappers van onder andere Harvard en Cambridge een experiment uit om het effect te bestuderen van ‘het kopen van tijd’. Zestig deelnemers kregen $ 40 om te besteden aan iets materieels naar keuze. De volgende week spendeerden ze dezelfde som aan tijdbesparende diensten als huishoudelijke hulp, afhaalmaaltijden of een tuinier. Na elke aankoop markeerden de proefpersonen hun geluksgevoel op een schaal.

Wat bleek? Ze werden gelukkiger van de extra tijd, dan van hun aangeschafte spullen. Een aanvullende enquête bij meer dan 6.000 respondenten uit vier verschillende landen, bevestigt die resultaten: vervelende taakjes uitbesteden, maakt gelukkiger dan materiële zaken.

Dat is best logisch: extra tijd geeft een pak meer voldoening dan die ene aankoop. Bovendien krijg je de kans om te doen wat je echt belangrijk vindt. Het is zalig om jezelf te verwennen met een dagje uit en ’s avonds in een schoon huis aan te komen, zeker als toekomstige mama.

Een huishoudhulp, enkel voor mama’s met geld?

Een huishoudhulp voelt als pure luxe. Daarom denken veel mensen dat het enkel is weggelegd voor de rijken en de supersterren. Dat klopt niet. De meeste gezinnen kunnen de beperkte kost van een huishoudhulp er gemakkelijk bijnemen. Zeker met het voordelige dienstenchequesysteem.

De hoogte van ons inkomen heeft zelfs geen invloed op het al of niet inschakelen van een poetshulp. Uit een bevraging bij 800 Nederlandse miljonairs blijkt dat zelfs zij amper geld uitgeven aan tijdbesparende diensten.

Wetenschappers vermoeden dat die terughoudendheid te maken heeft met onze maatschappelijke verwachtingen. Mensen halen een bepaalde trots uit een drukke agenda en het feit dat ze toch alles zélf onder controle hebben. Als toekomstige mama mag je niet zwichten voor die sociale druk. Je moet doen wat goed voelt. Heb je nood aan meer rust en vrije tijd? Schakel dan zonder schuldgevoel een huishoudhulp in. Je verdient het!

Wat doe ik met die extra tijd?

Met een huishoudhulp win je wekelijks verschillende uren. Beeld je eens in wat je daar allemaal mee kan doen …

Naar de bioscoop met je partner, een boek lezen, een weekendje weg met vriendinnen, aan zwangerschapsyoga doen, de nieuwste podcast of serie inhalen, uit eten gaan met je moeder om nog wat last-minute raad te vragen, of gewoon op de bank zitten en genieten van die stampjes tegen je buik.

Het is nu of nooit om in alle rust te genieten van je vrije momenten, want binnenkort eist je nieuwe spruit al je aandacht op.

Met een huishoudhulp heb je meer tijd en minder stress en dat is ook in het belang van je baby en de rest van je gezin.

 

Genieten van ontspannende me-time tijdens je zwangerschap?

Vraag nu een huishoudhulp aan.

 

Dit artikel werd geschreven in samenwerking met Agilitas.