Babyboom
Zwanger

Geboortekaartjestrends 2022

4 min
Organisatie/Administratie
Zwanger

Geboortekaartjestrends 2022

4 min
Éveil, Santé
Vintage bossen, vrolijk folie en avontuur… 3 trends die je in 2022 steeds meer gaat zien. Heb jij de laatste trends voor baby’s en geboortekaartjes al gespot?

Vintage bossen

Wanneer we vintage en jungle combineren krijgen we prachtige botanische afbeeldingen uit de jaren 1700. Denk maar aan de ontdekkingsreizigers die alles opnamen en lieten tekenen om in Nederland te laten zien hoe Suriname eruit zag, of wat ze in Afrika hadden gespot. De mooie vintage afbeeldingen van bomen, bossen en hier een daar een dier of vogel zie je in 2022 terugkomen in de babykamers: een tof behangetje of een mooi kussen met een gave prent. Hoe leuk is het dan dat je bij geboortekaartjes ook kaarten vind die een vintage jungle afbeelden met de naam van jou kind erop?

Zachte vormen

Van organische vormen naar zachte lijnen en knuffelbare stoffen.. We zien een lijn in de afgelopen jaren. Interieur moet vloeiend zijn en onze stoffen lekker knuffelig. En niet zo gek ook, want het afgelopen jaar hebben we veel binnen gezeten. Een fijne omgeving waar je je lekker terug kunt trekken is dan het allerbelangrijkst. En dat past dan ook heel goed bij de geboorte van een kleintje, want met je kleintje zit je de eerste maanden ook in een soort coconnetje. De vloeibare lijnen en zachte stofjes zie je ook terug in de geboortekaartjes. Wist je dat je je geboortekaartje op ‘Soft Touch’-papier kunt laten drukken. Dit papier is superaaibaar!

Rust en ruimte

De afgelopen jaren gingen we met kleuren steeds meer terug naar de natuur, in 2020/2021 waren aardetinten superhip! In elke kledingkast lag wel een terracotta shirt of jurk. In 2022 gaan we nog verder terug en worden de natuurlijke kleuren nog rustiger: beige, wit en grijstinten worden samen gecombineerd en ook kleurschakeringen van aardetinten worden bij elkaar genomen. De rust die hierdoor ontstaat laat je ademen en tot jezelf komen. ‘Japandi’, een Japanse interieurtrend met veel beige, zand en grijstinten past hier ook goed bij. Op geboortekaartjes vind je dit terug in het kleurgebruik, maar ook in de ruimte die het kaartje uitstraalt. Door veel rustig te houden en alleen accenten, zoals de naam van je kleintje, te benadrukken, laat je alleen de essentie over. Ook kun je kiezen om je geboortekaartjes op natuurlijk materiaal te laten drukken: echt hout, kraftpapier of duurzaam eco-papier. 

Krachtig kleurrijk

Een tegenbeweging die ook meer opkomt is juist het gebruik van felle kleurtjes bij elkaar. Alsof er een festival wordt gehouden met kleurbommetjes. De kleurtjes lopen over elkaar heen en in elkaar over. De diversiteit van kleuren straalt een enorme vrolijkheid uit! De kleurtinten neigen iets naar pastel, maar blijven fel van kleur. Toch kun je in al deze vrolijke drukte ook rust behouden door veel gebruik van wit.

Bijzondere vormen

‘Standing out’ en uniek zijn wordt steeds belangrijker; bij het ontwerp van je babykamer, de kleertjes die je kiest, bij je interieur en ook bij je geboortekaartjes. Een geboortekaart in de vorm van een vosje, dino of een rond geboortekaartje zijn superuniek en daarom dubbel zo leuk! Of wat denk je van een geboortekaartje in de vorm van een regenboog. 

Bloementuin

Om een lekker vrolijk tintje te geven aan geboortekaartjes zijn bloemen erg populair! Bloemetjes-kaarten met krachtige kleuren, toffe designs met jaren ‘70 bloemetjes of chique foliekaarten met bloemetjes met gouden lijntjes steel je echt de show. ‘Floral’-geboortekaartjes worden in 2022 enorm hip! Je snapt natuurlijk wel waarom, want een bloem geeft altijd de vrolijkheid en het leven aan in de lente. Precies zoals je ook verrast kunt zijn door het leven van je eigen baby. 

Avontuur

Onze hang naar avontuur is alleen maar groter geworden. We willen nieuwe dingen zien en doen, de wereld rondreizen en genieten van elk moment! Avontuur is een thema dat in 2022 nog populairder wordt! Niet alleen voor onszelf, maar ook voor onze kleintjes. We zien het terug bij geboortekaartjes met wereldkaarten erop, beertjes en dino’s. De hippe geboortekaartjes met hout passen ook perfect bij het avontuurlijke thema’s. Door je geboortekaartje op echt hout te laten drukken, ziet het er direct speciaal en avontuurlijk uit!

Vrolijk folie

Goudfolie, koperfolie, zilverfolie, zwartfolie, roségoudfolie.. Alle soorten folie’s komen voor bij geboortekaartjes. Dit is prachtig als het gaat om de babynaam in folie, maar het is ook heel tof om kleine accenten aan te brengen in een rustige kaart of juist extra jolijt toe te voegen aan een kleurrijk bloemenkaartje. Wist je dat je op de geboortekaartjes zelf het soort folie kunt kiezen aanpassen? Zo bepaal jij helemaal zelf hoe de geboortekaartjes met folie eruit komen te zien. Warme foliesoorten, zoals goudfolie en koperfolie kun je prachtig combineren met aardetinten en koelere kleuren zoals roségoudfolie en zilverfolie staan weer heel mooi bij pastelkleuren. Of wat vind je van een silhouet van een kindje in zwartfolie op je geboortekaart?

Neutrale geboortekaartjes

Net als in de jaren ‘60 willen we onze kinderen weer steeds meer neutraal en unisex opvoeden. Er komt steeds meer openheid rondom verschillende genders en dit uit zich ook in onze opvoeding. We voeden onze kinderen neutraler op onze ouders bij ons gedaan hebben. Hierdoor zijn ook neutrale geboortekaartjes in trek! Deze geboortekaartjes kenmerken zich door neutrale kleuren en onderwerpen. Avontuurlijke kaartjes zijn er ook voor meisjes en kaarten met zachte lijnen en lieve kleuren zijn er ook voor jongens.

Geboorteborden

Is je kleintje eenmaal geboren, dan moet iedereen het weten: de opa, je zus, de juf van je oudste, de bakker en natuurlijk heel de straat! We zien dan ook steeds meer vormen om de geboorte van een kleintje bekend te maken. Niet alleen met het rondsturen van geboortekaartjes, maar ook met een geboortebord, tuinbord of een raamsticker. De geboorteborden zijn het meest populair en deze zul je steeds vaker zien in 2022. Je plakt het bord net als een makelaarsbord op het raam en je hele straat kan de naam van jullie kleintje lezen. En wat het dan compleet maakt, is als het geboortebord in de stijl van je geboortekaartje en je doopsuiker is.

Ontdek nu in onze shop !
84%
Yogolino
Nestle YOGOLINO Aardbei Framboos
2.79
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
84%
Yogolino
Nestle YOGOLINO Aardbei Framboos
2.79
Kopen
Nestle
Groeimelk 1+ Met Koekjes
13.73
Kopen
Bambix
Groeidrink soja 1-3 jaar
10.20
Kopen
Et encore plus de ...
Organisatie/Administratie