Babyboom
Babyboom
Kinderwens

Adoptie voor alleenstaande mannen?

1 min
Kinderwens

Adoptie voor alleenstaande mannen?

1 min
Éveil, Santé

In Amerika beweert men dat er steeds meer single mannen een kind adopteren. Het totale aantal blijft klein maar er is duidelijk een stijgende trend.

Men kan zich natuurlijk de vraag stellen of het hier werkelijk gaat over aleenstaande mannen. Er zijn immers heel wat homokoppels die erg graag een kind willen adopteren en grootbrengen. In verschillende staten van Amerika is een huwelijk tussen twee mensen van hetzelfde geslacht nog niet toegelaten. Het is dan ook moeilijk te bepalen of het hier om een alleenstaande of samenwonende man gaat.

Het adoptiesysteem in Amerika is duidelijk soepeler dan in West-Europa, waar alleenstaande mannen en vrouwen het veel moeilijker hebben om een kind te adopteren. Heel wat landen laten het daarnaast ook niet toe dat een kind geadopteerd wordt door een alleenstaande man of vrouw of een koppel van hetzelfde geslacht.

Maar ook in ons land kan je als alleenstaande een kindje adopteren! Steeds meer vrouwen maken daar in ons land gebruik van. Tot nog toe zijn er geen mannen bekend die alleen een kindje adopteerde.

Wat denk jij hiervan? Vind jij dat adoptie van een kind door een alleenstaande man of vrouw mogelijk moet zijn?

Annelies, Redactrice van Babyboom

Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
84%
NAN
OPTIPRO 3
13.55
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen