Babyboom
Babyboom

Sitemap

Kinderwens

Je dacht er al een tijdje over na en nu is het eindelijk zo ver. Jij en je partner zijn klaar om de grote stap te zetten. Het begin van dit prachtig avontuur brengt veel vragen naar boven en wij zijn hier om deze te beantwoorden en je hierbij te begeleiden.

Hier vind je al onze artikelen terug over de kinderwens

Zwangerschap

Hier zijn we dan, je kan niet wachten om je kleintje te verwelkomen. Heb geduld, er staan je heel wat leuke momenten te wachten. 9 maanden vol met verrassingen, vragen en soms ook bezorgheden, waarbij wij je met raad en daad zullen bijstaan om deze periode in alle rust te kunnen doorbrengen.

Hier vind je al onze artikelen terug over de zwangerschap

Tijdens de eerste 4 weken van je zwangerschap onderga je geen grote fysieke veranderingen. Maak van de gelegenheid gebruik om een gezonde levensstijl aan te nemen.

Van de 4de tot en met de 8ste week zal je de eerste zwangerschapsverschijnselen opmerken. Doe alles rustig aan voor je baby’s veiligheid.

Aan het einde van het eerste trimester kan je eindelijk voor het eerst je baby zien. Je buik wordt zichtbaar ronder, het is tijd om het goede nieuws rondom je aan te kondigen.

Eindelijk heb je geen last meer van ochtendmisselijkheid, een last die van je schouders valt. Maak gebruik van deze periode om veel te slapen zonder gestoord te worden.

De meeste onder jullie kennen nu na de tweede echografie het geslacht van de baby. Een goed moment om prenatale oefeningen uit te voeren.

Je wordt sneller moe. Verzorg jezelf en je huid die zich uitzet en voorbereidt op je kleintje die steeds meer en meer groeit. Trouwens vanaf de 6de maand hoort je kleintje jou, spreek met hem.

Rond de 30ste week is het tijd voor je 3de en laatste echografie. De baby beweegt nog heel veel, maar zal zich binnenkort moeten positioneren voor de D-day.

Nog maar een paar weken te gaan en dan kan je eindelijk je kindje in je armen sluiten. Rust tot dan goed uit en maak van de gelegenheid gebruik om je koffer in te pakken, zodat je klaar bent voor de materniteit wanneer het moment aangebroken is.

Jij en je partner zijn helemaal opgewonden. Het vertrek naar de materniteit komt steeds dichterbij. Let op de signalen: regelmatige en pijnlijke weeën of waterverlies.

Baby

Jouw ogen zijn op hem gericht, je geniet van elk moment samen met hem, wat een wonder. Langzaamaan zal hij groeien: eerste woordjes, eerste stapjes, eerste maaltijden ,… Wij zijn hier om je bij deze eerste stappen als ouder te begeleiden.

Hier vind je al onze artikelen terug over de geboorte tot en met de jonge kinderjaren.

Liggend op zijn rug, met de benen in kikkerhouding. Hij houdt zijn hoofdje nog niet alleen recht, hou zijn hoofd zeker vast bij het dragen of optillen.

De baby zal naar de voorwerpen die je hem aangeeft, beginnen te grijpen. Zijn eerste glimlach komt tevoorschijn en deze is zeker en vast voor jou bedoeld.

Deze maand zal hij heel snel groeien tot ongeveer 60 cm. Hij ziet nu in kleur en zijn handen fascineren hem.

Al liggend op zijn buik doet hij een “vliegtuig” na. Jouw kleintje zal zeer geïnteresseerd zijn in alles om hem heen en zal alles willen vangen. Zijn favoriete plek? Onder een speelboog!

Hij heeft de zithouding nog niet helemaal onder de knie, maar hij houdt van deze positie. Hij steekt ook graag alles in zijn mond, zo leert hij de wereld om zich heen kennen.

Het draaien en het omdraaien van voorwerpen is zijn favoriete bezigheid. Je kind houdt ervan om je zijn favoriete speeltjes aan te geven, het begin van het leren communiceren.

Je kleintje begint verstoppertje te spelen en is er dol op. Onbekende gezichten vindt hij maar niets, daarentegen herkent hij jullie gezichten.

Sommige beginnen te kruipen. Een beetje onhandig in het begin, maar ze komen er allemaal op hun eigen tempo. In zittende houding begint hij stabieler te worden.

Da-da, pa-pa, en de zo dierbare Ma-ma. Hij is zeer attent en bewaart de woorden en geluiden die hij hoort. Praat normaal met hem en niet in babytaal, het zal hem niet helpen beter te begrijpen.

Hij is erg nieuwsgierig, vertel het hem en leg de wereld rond om hem heen uit. Naast zijn nieuwsgierigheid is hij ook een echte speelvogel en hij houdt ervan om je na te bootsen: afscheid nemen, een kusje wegblazen, gezichten trekken ,…

Zijn ontwikkeling gaat in een stroomversnelling, doe zoveel mogelijk activiteiten met hem om zijn geheugen en zijn observatievermogen te verbeteren. Pas op voor voorwerpen die op de salontafels liggen, ze kunnen er nu naar grijpen.

Van kruipen naar de eerste stapjes, wat een prestatie! Hij zal het geleidelijk aan proberen onder jouw aanmoediging. Er is zeker geen haast bij iedere baby heeft zijn eigen ritme.