Babyboom
Babyboom
Baby

Vanaf welke leeftijd kan een baby vanille- en chocoladepudding eten?

2 min
Voeding
Baby

Vanaf welke leeftijd kan een baby vanille- en chocoladepudding eten?

2 min
Éveil, Santé

Zijn chocolade- en vanillepuddinkjes goed voor de baby?

Vanille- of chocoladeyoghurt kan theoretisch vanaf de 5e maand worden geïntroduceerd, maar in de praktijk wordt dit vaak later gedaan. Hoewel vanille- en chocoladepudding melkproducten zijn, vormen zij geenszins een alternatief voor zuigelingenmelk. Geef uw kind van de 5e tot de 8e maand "baby"-yoghurt. Deze yoghurts worden gemaakt met zuigelingenmelk die minder proteïnen bevat, waardoor ze gemakkelijker te verteren zijn. Klassieke pudding van koemelk mag niet vóór de 8e maand worden gegeven.

De waarde van pudding

Chocolade- en vanillepudding zijn zuivelproducten en vormen dus een belangrijke bron van calcium. Bovendien kunnen ze bij alle maaltijden en tussendoortjes worden geserveerd. Pas echter op dat pudding geen regelmatig tussendoortje wordt of een alternatief voor echte maaltijden.

Zijn chocoladepuddingen goed voor baby's?

Is de chocolade in chocoladepudding een probleem?

In tegenstelling tot de consumptie van vaste chocolade, blijft de inname van suiker en cafeïne bij het eten van chocoladepudding meer onopgemerkt.  Daarom is het goed om je kind chocoladepudding te geven, zolang het maar bij een paar lepeltjes blijft. Op die manier krijgt je baby niet te veel cafeïne binnen. 

In het algemeen moet uw kind vanaf de leeftijd van 6 maanden kennismaken met een verscheidenheid aan voedingsmiddelen.  Het is niet onmogelijk om vanaf deze periode chocolade te geven. Chocolade moet echter een zeer secundair deel van het dieet van het kind uitmaken, omdat het zeer zoet is. Ook het soort chocolade is van weinig belang, aangezien het doel van chocolade voor het kind uitsluitend hebzucht en niet voeding is. Daarom moet u de chocoladepudding na de maaltijd geven, zodra aan de voedingsbehoeften van uw baby is voldaan.

Het is beter om uw baby niet te vaak chocolade te geven, omdat zijn spijsverteringsstelsel misschien nog niet rijp genoeg is om de cafeïne en suiker in chocolade te verteren. Geef uw baby ook niet de voorkeur aan te zoete smaken om slechte eetgewoonten te voorkomen.

Pas als het kind 24 maanden oud is, kan het de meeste chocolaatjes eten zonder een negatieve reactie. Daarom wordt chocoladepudding vaak vermeden voor de leeftijd van twee jaar, vooral die met brokjes, u kunt chocoladepudding in kleine hoeveelheden geven, maar regelmatig is niet aan te bevelen.  Als u uw kind chocolade wilt geven voordat het twee jaar oud is, kunt u het beste kiezen voor chocoladepoeders

Ondanks het lage cafeïnegehalte mag u uw kind geen chocoladepudding geven voor het slapengaan, want dan kan het moeilijk in slaap vallen. 

Kortom, er is geen haast bij om uw kind chocoladepudding te laten eten. U kunt ook gebruik maken van het feit dat uw kind naar de kleuterschool gaat om dit te doen. Uw kind moet kennismaken met alle voedingsmiddelen die hem zullen helpen goed op te groeien, voordat het producten krijgt aangeboden die als zodanig geen voedingswaarde hebben.

Wanneer mag baby vanillepudding eten?

De halfvloeibare vorm van vanillepudding maakt het verbruik van suiker onopvallender.  Yoghurt met vanillesmaak is te zoet voor jongere baby's. Als u uw kind de smaak van vanille wilt geven, kunt u echte vanillebonen door gewone yoghurt mengen.

Voor vanille geldt hetzelfde als voor chocolade: het wordt aanbevolen vanille pas te geven als de baby 6 maanden oud is, wat het begin is van de diversificatie van de voeding. Over het algemeen wordt vanille tegelijk met andere milde specerijen geïntroduceerd. 

Bovendien bevat vanilleyoghurt meestal geen vanille maar vanilline. Vanilline kan schadelijk zijn voor de lever en de nieren van baby's jonger dan 6 maanden. Dit aroma kan een vanilline-achtige conditionering veroorzaken. Dus kies echte vanille voor je kind.

Ontdek nu in onze shop !
Sienna & Friends
Mini Grissini
0.95
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Sienna & Friends
Mini Grissini
0.95
Kopen
Good Gout
Aardbei, banaan 10x
13.68
Kopen
Babybio
Wortel, Pompoen & Forel (vanaf 8 maanden)
3.56
Kopen
En nog meer ...
Voeding