Babyboom
Babyboom
Baby

Baby wil zijn flesje niet

3 min
Voeding
Baby

Baby wil zijn flesje niet

3 min
Éveil, Santé
Weigert je baby zijn flesje? Het is een probleem waar veel mama's mee te maken krijgen en geen reden tot paniek. Er zijn verschillende redenen waarom een baby zijn flesje soms weigert.

Heeft hij pijn? Heeft de melk wel de juiste temperatuur? Hoe laat kreeg hij zijn laatste flesje?

De redactie van Babyboom zet het even voor je op een rijtje:

  • Maakte je onlangs de overgang van borstvoeding naar flesvoeding? Dat is een vaak voorkomende reden dat je baby zijn flesje niet wil. De speen van zo'n fles heeft namelijk een andere textuur en geur dan een borst. En ook flesvoeding zelf is anders dan moedermelk. Wees geduldig en zorg voor een geleidelijke overgang.

  • Misschien heeft je baby gewoon geen honger. Liet je genoeg tijd tussen twee flesjes? Of misschien huilde je baby niet omdat hij honger had, maar omdat zijn luier moest worden vervangen. Of misschien had hij nog iets anders nodig.

  • Is de speen van de zuigfles wel geschikt? Is ze verstopt of versleten? Misschien stroomt de melk er te snel door en neemt je baby net graag zijn tijd om te drinken. Of omgekeerd: de melk stroomt te traag, waardoor je hongerige baby boos en onrustig wordt. Controleer dus het debiet en de staat van de speen.

  • De melk is misschien het probleem. Heeft ze dezelfde temperatuur als gewoonlijk? Is ze niet te heet of te koud? Maakte je de melk dikker en houdt je baby niet van deze nieuwe textuur?

  • Begon je met vaste voeding en ontdekte je baby nieuwe smaken? Het zou kunnen dat hij zijn flesje een tijdje afslaat, omdat de smaak van de melk plots niet zo interessant meer is. Je bent nog niet met vaste voeding begonnen, maar je baby wordt binnenkort zes maanden? Misschien heeft je kleine spruit wel zin in iets anders. In dat geval is het hoog tijd om met vaste voeding te starten. Probeer het zeker eens uit als hij er de leeftijd voor heeft!

  • Is je baby ziek? Lijkt hij niet erg in topvorm? Een verkoudheid of koorts kunnen verklaren waarom hij zijn flesje niet wil. Met een verstopte neus wordt ademen tijdens het drinken moeilijk. Je baby kan tijdens het drinken ook last hebben van reflux of krampjes. Ga zeker naar de dokter als je denkt dat je kindje ziek is.

  • Krijgt je baby tandjes? Heeft hij rode wangetjes en dito billetjes? Heeft je baby diarree en is hij chagrijnig? Als zijn tandjes doorkomen, is het ook mogelijk dat hij wat minder eetlust heeft.

  • Is je baby afgeleid? Misschien is de omgeving waarin je hem zijn flesje geeft niet geschikt voor dit rustige moment … Een tv die aan staat, omgevingsgeluid, luide of huilende kinderen in de buurt … Het zijn allemaal factoren die zijn maaltijd kunnen verstoren. Probeer het flesje te geven in een rustige omgeving waar je baby niet gestoord zal worden.

  • Heeft je baby stress? Zit je zwangerschapsverlof er bijna op en moet je stilaan weer aan het werk? Je baby voelt alles, en hij heeft vast wel door dat er iets aan de hand is. Voel je zeker niet schuldig! Zodra je opvang hebt gevonden en je baby begrijpt dat mama er de hele dag echt niet is, zal hij snel nieuwe gewoontes aanleren en na enkele dagen weer gewoon zijn flesje drinken. Hij zal het veel sneller aanvaarden als hij geen druk rondom zich voelt.

Hoe dan ook, dwing een baby nooit om zijn flesje leeg te drinken. Vertrouw hem. Als hij geen honger meer heeft, zal hij dat duidelijk laten weten. Let er wel goed op dat je baby niet uitdroogt en raadpleeg bij twijfel zeker je kinderarts.

Voor meer informatie, bezoek op Candia's Facebookpagina.

 

Dit artikel vervangt in geen enkel geval het advies van een geneesheer of gezondheidsdeskundige. Raadpleeg bij twijfel je huisarts of een kinderarts.

Ontdek nu in onze shop !
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen
Natracare
Maandverband Long Ultra + vl
3.39
Kopen
En nog meer ...
Voeding