Babyboom
Babyboom
Baby

Babygarderobe van 0 tot 3 maanden

4 min
Mode
Baby

Babygarderobe van 0 tot 3 maanden

4 min
Éveil, Santé
Babygarderobe van 0 tot 3 maanden

Daarom zal de voorbereiding op de komst van de baby al je gedachten in beslag nemen. Van de slaapkamer tot de kinderwagen, langs het bad, de geboortelijst of zelfs het beste autostoeltje. Er zijn duizend-en-één dingen om over na te denken. Je zal zeker dol zijn op een paar knuffels en andere schattige outfits en je zal een goede reden hebben om jezelf te trakteren. Maar stop met vroegtijdige baby-aankopen. Anders loop je het risico dat je in een maand te veel outfits hebt die baby niet kan dragen. Laten we eens kijken naar wat echt essentieel is voor de eerste drie maanden van de baby.

De onmisbare kledingkast voor baby's van 0 tot 3 maanden.

Hoe bied je weerstand op de  newbornafdeling van je favoriete merk? Kijk je naar deze Pilou-Pilou outfit? En deze jurk in lentekleuren? Wat van die kleine schapenpantoffels? Zouden ze niet perfect zijn voor baby's? Pas echter op dat je je creditcard niet te snel opwarmt, anders loop je het risico in overconsumptie te vervallen. Begin met jezelf af te vragen wat de baby echt nodig heeft tijdens zijn eerste weken. Vooral basiskleding en comfort :

  • Laten we het eerst over rompers hebben. Een musthave in de garderobe van een newborn. Het verstrekken van 8 tot 10 rompers lijkt ons de ideale hoeveelheid voor de eerste weken van de baby. Omdat het lichaam het eerste slachtoffer is van een overvolle luier of zelfs vroegtijdige oprispingen! Bied rompers met korte mouwen voor baby's in de zomer en rompers met lange mouwen voor baby's in de winter. Geef altijd de voorkeur aan bodysuits van 100% katoen, indien mogelijk biologisch, voor optimaal comfort. Onze favoriet: deze batch effen en gestreepte Tape à l'œil bodysuits in warme kleuren. Hun voordeel? Ze openen door druk op de voorkant, het is ideaal om de baby voorzichtig te verschonen en zijn kwetsbare hoofd niet te hoeven vast te houden.
  • Pyjama's zijn, net als bodysuits, net zo essentieel voor het dagelijks aankleden van de baby. Onthoud dat je de eerste weken de luier van de baby heel vaak zult verwisselen en dat hij het grootste deel van de dag slapend zal doorbrengen. Baby zal veel comfortabeler zijn in een zachte pyjama dan in een broek en shirt. Kies dan voor "rustig slapen" in licht katoen en met lange mouwen. Nogmaals, koop minstens 8 pyjama's. Als ze de voeten bedekken, is dat goed en als ze aan de voorkant opengaan, nog beter. Kun jij je baby weerstaan ​​in deze gebloemde pyjama met kleine trendy lentedetails? Een gezellige en comfortabele uitstraling, wat is een betere manier om je bij Morphée aan te sluiten?
  • Een comfortabel vest maakt deze knusse outfit af om de baby warm te houden. Pasgeboren baby's kunnen hun temperatuur niet op peil houden.
  • En voor een serene nacht in het land van dromen, vergeet niet een zachte en comfortabele Tape à l'œil slaapzak! Het voorkomt dat de baby zich omdraait, maar laat ruimte voor kleine beentjes om te friemelen! Meestal kies je best zonder mouwen, zo zal de baby comfortabel en veilig zijn om te rusten.
  • Mutsen en sokken zijn andere benodigdheden voor pasgeborenen, zelfs degenen die in de zomer zijn geboren. Tijdens zijn eerste uitstapjes, of op koele avonden, moet je het hoofdje en de voetjes van je baby bedekken. Zuigelingen worden gemakkelijk verkouden. Wanten voorkomen ondertussen krassen in het gezicht: een pasgeboren baby heeft soms hele lange nagels die vaak moeilijk te knippen zijn. Met dit superleuke geboortepakket heb je de benodigdheden om de kwetsbare ledematen van je baby te beschermen.
  • Luiers en slabbetjes zullen een grote hulp zijn tijdens het voeden van baby's. Braaksel hier, een oprisping daar, en u zult snel begrijpen dat deze accessoires essentieel voor je zullen zijn, in aanzienlijke hoeveelheden.

Natuurlijk trakteer je jezelf op een mooie babyoutfit. De ster van de familie zal het mooiste aantrekken voor een fotoshoot of zelfs om oma Jeanine te ontmoeten. Ben je op zoek naar een girly en chique setje voor je schat? Val voor deze lichtroze set bestaande uit supercomfortabele leggings en een jurk met schattige details. Maak deze look af met dit schattige paar zachte en glanzende vegan leren pantoffels.

Ons advies voor baby’s uitzet

Laten we het hebben over grootte!

Verwacht je een grote baby?  Wordt het gewicht geschat op meer dan drie kilo? Sla de maat 00 over die gereserveerd is voor premature baby's of lichtgewichten.  Rust jezelf voornamelijk uit in maat 0 of maat 1 voor de eerste weken van je baby. Je kiest de een of de ander op basis van het geschatte geboortegewicht, respectievelijk 3,3 kg en 4 kg. Je kunt ook anticiperen met een paar bodysuits, pyjama's en outfits in 3 maanden, waar je engeltje meer baat bij heeft. Deze maat wordt dan aanbevolen voor baby's van 60 cm met een gewicht van 5 tot 6 kilo.

In welke hoeveelheid?

Als je voldoende reserveonderdelen hebt, hoef je geen tijd te besteden aan het wassen van kleding ! Zoals we al eerder zeiden, en je zult het snel merken, een baby moet heel vaak worden verschoond! Een overvolle luier, plassen bij het verschonen, oprispingen of ander kwijl zijn allemaal redenen om van kleding te wisselen. Plan dus genoeg bodysuits en pyjama's om 2-3 dagen mee te gaan zonder de was te doen. Maar houd er rekening mee dat baby's snel groeien en kleine kledingmaten snel te klein worden.

Comfort en functionaliteit combineren

Kies, zoals hierboven vermeld, rompers met drukknopen voor je pasgeboren baby in plaats van een romper om over het hoofd aan te trekken. Het voorkeursmateriaal is katoen om de kwetsbare babyhuid te respecteren. Warm en licht, gezellig en comfortabel, katoen is HET materiaal voor baby's. Daarnaast biedt de Ecodesign-collectie van Tape à l'oeil items die het milieu respecteren, gemaakt van katoen uit biologische landbouw of met een vulling van gerecyclede vezels.

Ontdek nu in onze shop !
Pampers
Premium Protection Maxi Pack Maat 6
25.99
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Pampers
Premium Protection Maxi Pack Maat 6
25.99
Kopen
67%
Pampers
Premium Protection Maxi Pack Maat 3
25.99
Kopen
Babyboom
Geschenkpakket geboorte - Nederlands
0.00
Kopen
En nog meer ...
Mode