Babyboom
Babyboom
Baby

Basisbegrippen voor veiligheid

2 min
Veiligheid
Baby

Basisbegrippen voor veiligheid

2 min
Éveil, Santé

Zowel in België als in Frankrijk legt de wet strikte regels op voor het vervoeren van kinderen in de auto. Het is dan ook verplicht dat je kind meereist in een zitje dat aangepast is aan zijn lengte en aan zijn gewicht.

Een kind dat gewoon in de auto zit, zelfs als dat in de armen van een volwassene is, is in gevaar.

Waarom?

Omdat het kind, hoe klein het ook is, in geval van botsing riskeert naar voor geprojecteerd te worden, in de richting van de voorruit. Het is zo dat een kind - onder invloed van de snelheid van de wagen en het gewicht van diens hoofd ten opzichte van het lichaam - in een projectiel veranderd, dat of de voorruit raakt, of de zetel die zich voor hem/haar bevindt, of uit de auto geslingerd wordt.

Het werd reeds aangetoond dat de persoon die het kind in zijn armen houdt, op het moment van de botsing niet in staat is dit kind bij zich te houden. Mama's of papa's armen - die in dit geval gebruikt worden als een soort afsluiting - vormen hier slechts een ingebeelde bescherming. Wanneer men botst tegen 50 km/u, dan verandert een kind van ongeveer 25 kg bij het naar voor katapulteren in een massa van om en bij de 1 ton.

Aan jou dus om elk rampscenario te vermijden en een zitje in de auto te voorzien voor je kind dat aangepast is aan zijn grootte en gewicht, en dat correct geïnstalleerd is.

Door deze houding aan te nemen, draag je bij tot het verlagen van de schrikwekkende statistieken van aantal verkeerksdoden.

Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Sterretjesprint Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m denimblauw Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
En nog meer ...
Veiligheid