Babyboom
Babyboom
Kinderwens

Bevallingsdatum berekenen: hier volgt ons advies om je op weg te helpen

2 min
Kinderwens

Bevallingsdatum berekenen: hier volgt ons advies om je op weg te helpen

2 min
Éveil, Santé
De bevallingsdatum berekenen is theoretisch de conceptiedatum + 9 maanden. In de praktijk verschilt het vaak. Lees er hier alles over.

Bevallingsdatum berekenen : in theorie

De meeste zwangerschappen duren tussen de 38 en 42 weken. Na berekening wordt de bevallingsdatum dus gemiddeld 40 weken of 280 dagen na de conceptie vastgesteld.

Conventioneel wordt de berekening van de theoretische bevallingsdatum uitgevoerd vanaf de eerste dag van de laatste menstruatie, waarbij de exacte datum van bevruchting over het algemeen onbekend is.

Een heel nuttige eerste echo voor de uitgerekende datum

Je eerste echo ( datingecho ) wordt gedaan tijdens het eerste trimester van je zwangerschap. Hiermee kan de arts een redelijk nauwkeurige schatting maken van uw uitgerekende datum (APD).

De ultrasone machine berekent de cranio-caudale lengte (LCC). Het is de maatstaf voor de zwangerschapsduur. Omdat je hiermee de zwangerschapsduur kunt schatten tot binnen 3 dagen. Vanaf de datum van het begin van de zwangerschap voegt de Belgische medische berekening 9 maanden toe om betrouwbare APD te verkrijgen.

Het belang van de betrouwbaarheid van de bevallingsdatum

Het is belangrijk dat de door artsen APD betrouwbaar is. Deze datum is tijdens de hele zwangerschap de referentie voor veel beslissingen: vrijwillige zwangerschapsafbreking, zwangerschapsverklaring, test op trisomie 21, trigger als de uitgerekende datum is verstreken, ...

Bevallingsdatum berekenen : En in de praktijk?

Er zijn sites waar u de verwachte datum van conceptie kunt invoeren, of zelfs de datum van uw laatste menstruatie. Zij berekenen voor u uw uitgerekende datum (APD). Daar kunt u dus fijn gebruik van maken als u geen wiskundige knobbel hebt.

We wensen je een fijne zwangerschap en een fijne bevalling!

Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
84%
NAN
OPTIPRO 3
13.55
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen