Babyboom
Babyboom
Kinderwens

Borstvoeding maakt dan toch niet intelligenter!

1 min
Kinderwens

Borstvoeding maakt dan toch niet intelligenter!

1 min
Éveil, Santé

Intelligentere kinderen door borstvoeding?

Kinderen die borstvoeding gekregen hebben, zijn intelligenter dan kinderen die er geen kregen, zegt men. Dat ligt echter niet aan de wonderlijke werking van borstvoeding zelf, maar is terug te leiden naar de omgevingsfactoren. Dit bleek uit onderzoek van Geoff Der dat gepubliceerd werd in het wetenschappelijke tijdschrift British Medical Journal. In zijn studie werden 5.475 kinderen onderzocht.

Het positieve effect van borstvoeding

Het effect tussen borstvoeding en intelligentie werd voor het eerst vastgesteld in 1929, en later ook in andere studies. Men hield echter nooit rekening met omgevingsfactoren zoals het intelligentieniveau van de moeder, de thuisomgeving en de socio-economische status.

Dit wil echter niet zeggen dat moeders moeten stoppen met borstvoeding geven; dat is nog steeds het beste. De voornaamste voordelen van borstvoeding zijn: de kinderen zijn minder vaak ziek, de melk is steriel en afgestemd op de noden van de baby, ze heeft een goede voedingswaarde, helpt allergieën voorkomen én het intense contact tussen moeder en kind stimuleert een innige band tussen de twee.

Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
84%
NAN
OPTIPRO 3
13.55
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen