Babyboom
Babyboom
Kinderwens

Bouw een rustpauze in tussen 2 zwangerschappen

2 min
Kinderwens

Bouw een rustpauze in tussen 2 zwangerschappen

2 min
Éveil, Santé

Het is belangrijk om een rustpauze in te lassen tussen 2 zwangerschappen. Zwangerschappen die elkaar te snel opvolgen kunnen een risico vormen voor zowel moeder als kind. Maar toch mag men weer niet te lang te wachten om bepaalde risico's voor het kind en de moeder te vermijden.

Hoelang wacht je best tot de volgende zwangerschap?

Idealiter verstrijken er minstens 6 maanden en hoogstens 59 maanden tussen 2 zwangerschappen. Als een vrouw minder dan zes maanden na haar bevalling weer zwanger wordt, heeft ze niet genoeg tijd gehad om te herstellen. De vermoeidheid bij de mama is immers te groot. Bovendien loop je het risico op bloedarmoede. De baby kan ook een groeiachterstand oplopen of een te laag geboortegewicht hebben.

Welke risico's loop je als je te lang wacht om opnieuw zwanger te worden?

Indien een vrouw echter zwanger wordt 59 maanden na haar vorige zwangerschap, bestaat er dan weer een verhoogd risico op eclampsie of zwangerschapsvergiftiging. Men kon ook een toegenomen risico op een miskraam en een te laag geboortegewicht vaststellen.

Conclusie: het is goed om even te wachten voor je aan een tweede kind begint maar toch ook weer niet te lang! Je kan ook nog altijd extra raad vragen aan je dokter.

Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
84%
NAN
OPTIPRO 3
13.55
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen