Babyboom
Babyboom
Baby

Flesvoeding: de flessenwarmer

2 min
Voeding
Baby

Flesvoeding: de flessenwarmer

2 min
Éveil, Santé
<p>Als jij je baby flesvoeding geeft, is een flessenwarmer onontbeerlijk. Daarom zet je een flessenwarmer maar beter meteen op je geboortelijst. Maar welke?;

Flesvoeding: de flessenwarmer

Als jij je baby flesvoeding geeft, heb je op je geboortelijst waarschijnlijk een flessenwarmer of flesverwarmer staan. Een flessenwarmer verwarmt niet alleen je papfles, maar later ook babyvoeding in glas. Je hebt heel wat aan je hoofd in die eerste maanden met een baby in huis, dus je vertrouwt maar beter op goede producten. Flessenwarmers die zowel thuis, als onderweg snel en zonder veel moeilijkheden je papfles opwarmen.

Flessenwarmer of papfles verwarmen in de microgolfoven?

Doordat de papfles in de microgolfoven ongelijkmatig wordt verhit, ontstaan er tijdens het opwarmen van de melk in de microgolfoven ‘hete plekken’. De temperatuur in de zogenaamde ‘hete plekken’ kan 15°C hoger worden dan in de rest van de melk. Hieraan zou je baby zich aan kunnen branden.

Moedermelk kan je ook met een papfles geven, na het afkolven. Daarenboven is het verwarmen van moedermelk in de microgolfoven helemaal geen goed idee. De moedermelk kan te warm worden, waardoor belangrijke voedingsstoffen verloren gaan.

Welke flessenwarmer kiezen?

Je kiest de ideale flessenhouder op basis van gebruiksgemak en handige opties. Passen alle formaten van papflessen in je flessenwarmer? Sommige flessen zijn zo bijzonder van vorm of formaat dat ze niet in je flessenwarmer passen. Hou daar rekening mee als je beslist welke flessenwarmer en welke papflessen je bestelt. De meeste flessenwarmers laten ook toe dat je potjesvoeding opwarmt en dat je het flesje van je baby kan steriliseren.

Een flesverwarmer die je bijvoorbeeld in de auto kan aansluiten op de aansteker in het dashboard kan goed van pas komen als je op reis gaat of vaak onderweg bent. Het moment dat je je baby zijn flesje geeft, wordt dan ook niet afhankelijk van eventuele vertragingen of files.

Een digitale flessenwarmer berekent zelf de temperatuur die je nodig hebt. Zo kan je ook moedermelk ontdooien of potjesvoeding warm maken.

Heeft jouw flesverwarmer een functie om de melk warm te houden? Dat is extra handig; zo kan jij de melk alvast beginnen op te warmen terwijl jij je kindje nog even verfrist of uit bed haalt.  

Ontdek nu in onze shop !
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
159.99
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
159.99
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen
Natracare
Maandverband Long Ultra + vl
3.17
Kopen
En nog meer ...
Voeding