Babyboom
Babyboom
Baby

Hoe de juiste speen kiezen voor je baby?

2 min
Voeding
Baby

Hoe de juiste speen kiezen voor je baby?

2 min
Éveil, Santé
<p>Hoe kies je de juiste speen? Ieder merk van flessen heeft zijn eigen spenen. Het is belangrijk dat je spenen koopt van hetzelfde merk als de fles.

Hoe kies je de juiste speen?

Ieder merk van flessen heeft zijn eigen spenen. Maat hoe kies je dan de juiste speen? Het is belangrijk dat je spenen koopt van hetzelfde merk als de fles, want de diameter kan verschillend zijn en dat verschil kan lekken veroorzaken.

De opening van de speen

Wat de opening betreft in de spenen zijn er 3 mogelijkheden:

  • Speciale spenen voor zuigelingen hebben 2 gaatjes die zich eerder op de zijkant van de speen bevinden. Ze voorkomen dat de melk rechtstreeks in de baby's keel terechtkomt. Er bestaan ook spenen met 1 gaatje die het krachtig zuigen bevorderen.
  • Spenen met een spleet i.p.v. gaatjes en met 3 snelheden waarmee het debiet kan geregeld worden. Voor een traag debiet zou het cijfer I onder baby's neus moeten staan. Om het debiet te verhogen, kan je de fles draaien totdat het cijfer II of III onder baby's neus te zien is.
  • Spenen met een opening in T-vorm hebben een debiet dat kan geregeld worden in functie van baby's zuigkracht. Dit zijn de ideale spenen voor gulzige baby's en flesjes met soep.

Om te weten welke speen het meest geschikt is voor je baby, zou je ze in principe allemaal moeten proberen:

  • Als de gaatjes of de spleet te groot zijn, loopt de melk te vlug en kan de baby niet volgen en verslikt hij zich snel.
  • Als het debiet te laag is, wordt de baby snel moe en zal hij inslapen terwijl hij eigenlijk niet genoeg gedronken heeft. Hij kan dan trouwens ook te veel lucht inademen, wat kolieken (buikkrampen) en braken kan veroorzaken.

Een siliconen of een rubberen speen?

De bruine rubberen speen heeft als voordeel dat het materiaal soepeler is dan siliconen en dat kan een luiere baby helpen om beter te drinken. Het nadeel is dat deze speen bij de aankoop een sterke smaak en geur heeft. Deze speen kan gaan plakken na bepaalde tijd en moet dus sneller vervangen worden. Siliconen doorzichtige spenen hebben geen geur maar zijn moeilijker om op te kauwen. Na vele wasbeurten wordt deze speen harder en kunnen er barsten verschijnen. Vraag in ieder geval raad aan je apotheker om de ideale fles en speen voor jouw baby te kiezen.

Meer lezen?

Welke fles kies je voor je baby?

Ontdek nu in onze shop !
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen
Natracare
Maandverband Long Ultra + vl
3.39
Kopen
En nog meer ...
Voeding