Babyboom
Babyboom
Kinderwens

De temperatuurcurve

2 min
Kinderwens

De temperatuurcurve

2 min
Éveil, Santé

Een goede manier om het tijdstip van je eisprong te bepalen, is het bijhouden van je temperatuur op een curve. Deze methode kan je echter enkel gebruiken als regelmatige cycli hebt, of die nu 28 dagen duren of niet.

Elke morgen neem je op hetzelfde tijdstip, op dezelfde manier, met dezelfde thermometer en net voor het opstaan je temperatuur. Je thermometer moet dus altijd klaarliggen op je nachtkastje. Dan noteer je datum van de lopende maand, de dag van de cyclus en hou je je de temperatuur bij op een curve.

Deze curve moet tijdens verschillende cycli worden opgemaakt om de regelmaat ervan na te gaan. De lichaamstemperatuur varieert van dag tot dag, maar blijft onder 37° tijdens het eerste deel van de cyclus en overstijgt 37° in de tweede fase ervan. Als je temperatuur stijgt, weet je dus dat je je eisprong gehad hebt omdat deze stijging zich na de eisprong voordoet.

Als je deze temperatuurcurve enkele cycli na elkaar bijhoudt, heb je alvast een beter inzicht in je vruchtbare dagen. Je kan deze methode niet toepassen indien er zich een grote verandering in je leven voordoet. Er zijn heel wat factoren zoals reizen, ziekte, voeding, je lichamelijke en psychologische toestand, medicatie (zoals aspirine) die je curve kunnen verstoren.

Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
84%
NAN
OPTIPRO 3
13.55
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen