Babyboom
Babyboom
Baby

De zintuigen van een pasgeboren baby

2 min
Ontwikkeling van de baby
Baby

De zintuigen van een pasgeboren baby

2 min
Éveil, Santé
Een pasgeboren baby kan horen, is gevoelig voor het contact met je huid en ziet wazig. Op die manier kan hij van bij het begin communiceren.

Hij hoort zeer goed !

Zijn gehoor is zo verfijnd dat hij bij het minste geluid opschrikt. Hij is zeer gevoelig voor de menselijke stem en apprecieert vooral de diepe stemmen.

 

Praat tegen je baby vanaf het eerste moment

Taal en communicatie beginnen lang voordat je baby kan praten. Hij praat tegen jou met zijn lichaam, zijn mimiek, zijn gehuil. Hij begrijpt de verschillende intonaties van je stem zeer goed en maakt duidelijk onderscheid tussen tederheid, boosheid, ongerustheid, enz.

 

Hij ziet wazig

Een pasgeboren baby ziet de wereld onscherp. Hij onderscheidt de dingen het beste op ongeveer 20 cm afstand. Hij is gefascineerd door blinkende en bewegende dingen zoals je ogen. Hij wordt vooral aangetrokken door rood, wit en zwart.

Hij herkent je geur

Een baby herkent zeer vlug je geur en de smaak van je melk. Je geur maakt hem rustig; verander vooral niet van parfum.

 

De tastzin

Zijn huid is zeer gevoelig en je liefkozingen zijn even belangrijk als eten. Na de negen maanden in je buik, waar het steeds warm en zeer beschut was, heeft hij na de geboorte grote behoefte aan strelende en geruststellende handen.

 

De eerste glimlach

Hoewel het glimlachen in eerste instantie een reflex is, zal je de eerste glimlach van je baby als een geschenk ervaren. Door terug te glimlachen geef je zijn uitdrukking een betekenis en op die manier wordt glimlachen een vorm van communicatie.

Ontdek nu in onze shop !
67%
Pampers
Premium protection PANTS maat 4
16.39
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
67%
Pampers
Premium protection PANTS maat 4
16.39
Kopen
67%
Nestle
Baby Snack Puffy Puffs Banaan Aardbei
1.89
Kopen
Bambix
Groeimelk natuur 2+
10.60
Kopen