Babyboom
Babyboom
Kinderwens

Denk er maar niet aan, dan word je sneller zwanger!

2 min
Kinderwens

Denk er maar niet aan, dan word je sneller zwanger!

2 min
Éveil, Santé
<p>Je moet wat langer wachten tot je zwanger wordt. En dan zegt je oma goedbedoeld: "Denk er maar niet zo veel aan, dan komt het vanzelf!" Wat een cliché!

Je moet wat langer wachten tot je zwanger wordt. En dan zegt je oma, de buurvrouw of een vriendin goedbedoeld: "Denk er maar niet zo veel aan, dan komt het vanzelf!" Dat wil je nu toch echt niet horen!?

Meer oudere moeders en minder tienermoeders

Laat je niets wijsmaken; je oudere buurvrouw of oma waren beslist een stuk jonger als zij zwanger werden.

2,3% van de vrouwen die in 2011 een baby kregen, waren 40 jaar of ouder. De gemiddelde leeftijd waarop een vrouw in Vlaanderen haar eerste kind krijgt is 28,3 jaar. 25 jaar geleden was dat 25,7 jaar.

De vruchtbaarheid neemt af met de leeftijd. Niet verwonderlijk dus dat medisch begeleide bevruchting steeds meer wordt gebruikt. In 2011 kwam 5,8% van alle geregistreerde zwangerschappen vanaf 500 gram tot stand na gebruik van vruchtbaarheidbevorderende technieken: hormoonstimulatie (1/3) of IVF/ICSI (2/3).

Iedereen denkt eraan na de pilstop

Op Babyboom kan je samen met andere vrouwen praten over je pilstop en hoe je niet kan stoppen met denken aan je eisprong. Geen paniek; iedereen doet dat!

Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
14.99
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
14.99
Kopen
84%
NAN
OPTIPRO 3
13.55
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
159.99
Kopen