Babyboom
Babyboom
Kinderwens

Denk ook eens aan jezelf!

2 min
Kinderwens

Denk ook eens aan jezelf!

2 min
Éveil, Santé

Als nieuwe mama laat je je bijna helemaal opslorpen door je baby. Toch moet je regelmatig tijd nemen voor je eigen behoeften. Wees gerust eens egoïstisch!

Als de baby slaapt, moet je niet meteen grijpen naar stofzuiger en schrobber. Durf af en toe hulp van buitenaf te roepen. Opa's en oma's, ooms en tantes, vrienden... willen vast en zeker eens als oppas fungeren.

Vergeet ook je partner niet als mogelijke babysit. Wanneer je regelmatig een "papadag" organiseert, zal de man des te meer begrip kunnen opbrengen voor wat het allemaal inhoudt om een kindje alleen te verzorgen.

Doe waar je zin in hebt en voel je vooral niet schuldig, je kindje komt heus niets te kort in die enkele uren zonder jou. Ga eens lekker gaan shoppen met een vriendin, organiseer een gezellig etentje uit of ga naar de cinema... Wanneer je helemaal ontspannen terugkomt, zal dit trouwens een onmiddellijk positief effect hebben op de rest van het gezin.

Als je borstvoeding geeft, kun je van tevoren kolven zodat de baby de borstvoeding via de fles kan krijgen. Borstvoeding kan je meerdere dagen in de koelkast bewaren.

Vooral als je straks weer wilt gaan werken is het goed om op deze manier te wennen aan het achter laten van de baby bij een ander. Veel moeders zien er erg tegenop om de baby ‘weg te brengen' als ze weer moeten gaan werken. Als je van tevoren wat geoefend hebt, is dit een stuk minder moeilijk en weet je ook dat het goed zal gaan.

Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
84%
NAN
OPTIPRO 3
13.55
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
115.99
Kopen