Babyboom
Babyboom
Kinderwens

Doet Moeder Natuur haar werk wel goed?

2 min
Kinderwens

Doet Moeder Natuur haar werk wel goed?

2 min
Éveil, Santé

Hoewel op wereldschaal ongeveer evenveel meisjes als jongens geboren worden, wordt dit evenwicht niet in alle families bereikt.

Vele studies tonen aan dat talrijke aanstaande ouders dromen van een familie met twee kinderen, een jongen en een meisje. In slechts van de helft van de gezinnen is dit echter het geval. In de andere helft worden er 2 meisjes of 2 jongens geboren.

Eigenlijk is een jongen én een meisje krijgen een oude droom die al veel inkt heeft doen vloeien. Het is normaal dat ouders een kind van het ene of het andere geslacht wensen, maar de vraag is of de wetenschap deze wens moet proberen in te willigen.

Zou het niet beter zijn om Moeder Natuur gewoon haar gang te laten gaan? Of is het anderzijds beter om dadelijk bij de geboorte te beantwoorden aan de noden van de ouders? Zeker als je ziet hoeveel meisjes jongenskleren dragen, hoeveel jongens een dubbelzinnige naam en lang haar met krullen hebben.

Is de situatie anders als het gaat om een derde kind? Is het redelijk om na twee meisjes alleen maar een jongen te willen en omgekeerd?

Er is natuurlijk een groot verschil tussen een eenvoudige voorkeur voor een bepaald geslacht enerzijds en het verwerpen van het andere geslacht anderzijds. Indien je voelt dat je de neiging hebt een geslacht volledig uit te sluiten, is het belangrijk de reden hiervoor te achterhalen voor je zwanger probeert te worden.

Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
84%
NAN
OPTIPRO 3
13.55
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen