Babyboom
Babyboom
Baby

Een zandbak in de tuin. Waar moet je op letten?

2 min
Veiligheid
Baby

Een zandbak in de tuin. Waar moet je op letten?

2 min
Éveil, Santé
Je wil een zandbak voor de zomer kopen? Met deze 5 regels is een hele zomer lang plezier gegarandeerd!

De zon schijnt! Je kinderen willen buiten spelen. Jij hebt alvast plannen om een zandbak in de tuin te zetten. Maar waar moet je op letten als je een zandbak koopt?

Zandbak met deksel

Je kan een zware bak met zand natuurlijk niet bij elke regenbui naar binnen verhuizen en je wil ook niet dat je kinderen voortdurend in nat zand zitten te spelen; een deksel is dus geen overbodige luxe. Je kan natuurlijk ook een zeil over de zandbak leggen. Een deksel voorkomt niet alleen nat zand; ook de kat van de buren verwart haar kattenbak op die manier niet met de zandbak van je kinderen!

Waar plaats ik mijn zandbak in de tuin?

Voor je een zandbak koopt, moet je eigenlijk al weten waar je de zandbak gaat plaatsen. Zo kan je de grootte van de zandbak bepalen en weet je meteen of je een dak of andere zonnebescherming nodig hebt.

Plaats een plastiek of doek onder de zandbak in de tuin. Zo vermijd je dat het speelzand vermengd wordt met aarde en blijft het langer schoon.

Plastieken of houten zandbak kopen

Het prijsverschil is miniem. Kies je voor een gekleurde, plastieken zandbak is het deksel steeds verbonden met de zandbak. Vaak zijn deze zandbakken ook kleiner. Toch vinden heel wat mensen een houten zandbak in de tuin beter passen. Het is natuurlijker, maar je wel opletten dat het hout geen splinters heeft!

Speelzand

Wees selectief als je zandbakkenzand of speelzand bestelt! Speelzand moet schoon zijn, het mag geen leem bevatten zodat de spelende kinderen geen vieze knieën krijgen en het mag ook niet grof zijn omdat armen en knieën anders opengehaald worden. Speelzand moet uiteraard goed "plakken". Lees de verpakking en zorg ervoor het juiste zand mee naar huis te nemen!

De juiste kleding

Leg een stapeltje zandbakkleren klaar die vuil mogen worden. Leg ook een handdoek bij de zandbak en leer je kinderen zich eerst even zuiver te maken voor ze weer naar binnen komen. Schoenen worden zuiver gemaakt voor ze door het huis lopen!

Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Sterretjesprint Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m denimblauw Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
En nog meer ...
Veiligheid