Babyboom
Babyboom
Kinderwens

Geobsedeerd door mijn eisprong

2 min
Kinderwens

Geobsedeerd door mijn eisprong

2 min
Éveil, Santé
<p>Je wil vrijen vandaag. Want je eisprong lacht je toe. Maar dan krijgen jullie ruzie omdat je niet kan ontspannen.

Stress door je eisprong

Wachten op een baby is stresserend voor beiden. Je hebt elke maand slechts 15% kans om zwanger te worden en die kans wordt kleiner als je langer moet wachten... Een verkoudheid, stress op het werk of vermoeidheid zijn maar enkele voorbeelden waardoor die gewenste zwangerschap kan uitblijven.

Vrijen zonder stress tijdens je eisprong

Je wil dan ook je kansen bij elke eisprong zo goed mogelijk gebruiken. Je hebt de pil al maanden achterwege gelaten, je hebt een ovulatietest gekocht of je eisprong met de ovulatiekalender berekend en wil nu per se vrijen.

Je oefent zelfs een beetje druk uit op je partner... Waarom wil hij nu voetbal kijken? Je ziet er toch goed uit en hebt nog zin in seks ook. Je bgint te zeuren en voor je het weet hebben jullie nog ruzie ook...

Hoe kan je vermijden geobsedeerd te raken door je eisprong?

Het is ontzettend belangrijk om leuke dingen te blijven doen met je partner. Het heeft geen zin je partner een ovulatietest onder de neus te drukken. Het is al erg genoeg dat jij de druk voelt.

Maak een lijstje van leuke dingen die je samen met je partner wilde doen, en concentreer je daarop. Probeer in elke cyclus 1 van die leuke dingen op de lijst te schrappen. Zo heb je het druk met 'leuke dingen te doen'. Door ontspannen plezier te maken en goed voor jezelf te zorgen, zal je mentale en lichamelijke gezondheid erop vooruit gaan - en dat is precies wat je nu wil.

Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
84%
NAN
OPTIPRO 3
13.55
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen