Babyboom
Babyboom
Kinderwens

Geslacht van mijn baby was pas 3 maanden na geboorte zeker

2 min
Kinderwens

Geslacht van mijn baby was pas 3 maanden na geboorte zeker

2 min
Éveil, Santé
<p>Een meisje of jongen? Na de geboorte weet je het wel zeker. Maar mama Emma kreeg te horen dat dokters het geslacht van haar kindje niet konden vaststellen...

Emma is een 35-jarige mama uit Engeland. Haar kindje werd 15 weken te vroeg geboren, kreeg een hartstilstand bij de geboorte en moest gereanimeerd worden. Net als alles in orde bleek te zijn met de baby, kwamen de artsen met een bericht wat mama Emma schokte.

Meisje of jongen?

Al op de echografie zagen dokters een meisje, maar nu het kindje geboren was aarzelden de artsen. De geslachtsorganen van het meisje waren zo gezwollen dat de baby ook een jongen zou kunnen zijn.

Een hormonaal onderzoek moest duidelijkheid brengen of de baby een jongen of meisje was. Emma was geschokt en beschaamd.

Het geslacht van je baby

De artsen vertelden dat haar kindje tekenen vertoonde van een zeldzame genetische ziekte: 'Congenitale Adrenale Hyperplasie'. Dit komt voor bij 1 op 15.000 baby's en er is momenteel nog geen behandeling voor bekend. Patiënten maken geen enzymen aan die nodig zijn voor de productie van de hormonen cortisol en aldosteron, waardoor ze kunnen sterven. Zonder deze hormonen maakt het lichaam meer mannelijk geslachtshormoon, wat de voortplantingsorganen abnormaal groot maakt. Men kan op die manier niet zien of het kindje een jongen of meisje is.

Ondertussen werd door vele testen uitgemaakt dat het kindje van Emma een meisje is. Ze krijgt nu geneesmiddelen om haar hormonen onder controle te krijgen en eventueel later een schoonheidsoperatie om haar geslachtsorganen 'normaler' te maken. Emma noemde haar dochtertje Aolina.

Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
84%
NAN
OPTIPRO 3
13.55
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
115.99
Kopen