Babyboom
Babyboom
Kinderwens

Getuigenis: zwanger na mijn 4de IVF!

2 min
Kinderwens

Getuigenis: zwanger na mijn 4de IVF!

2 min
Éveil, Santé
<p>Met sidderende handen legt ze de telefoon neer. Ann kan het nauwelijks geloven... na 6 jaar wachten is haar zwangerschapstest positief! Zou het dan toch?!

Verminderde vruchtbaarheid

Ik neem aan dat je na 6 jaar wel kan stellen dat ik te maken had met 'verminderde vruchtbaarheid.', al waren de artsen in het grootste fertiliteitscentrum van het land er zeker van dat er niets met me aan de hand was. Dus probeerden we drie maal kunstmatige inseminatie. Vruchteloos.

Ik was er zelf ook overtuigd van dat er niets aan de hand was. Waarom zou het? Ik was een gezonde, jonge vrouw - nog net geen 30. Geen reden om me zorgen te maken. Maar dat deed ik wel ... het voelde gewoon niet goed elke maand in het fertiliteitscentrum een nummertje te trekken tot ik aan de beurt was, om bij elk gesprek een nieuw gezicht te zien wat mijn dossier weer niet kende.

Ik wilde weg van het fertiliteitscentrum... Dit kon de juiste weg niet zijn om m'n kinderwens in vervulling te laten gaan.

Alternatieve vruchtbaarheidsbehandelingen

Om weer met mezelf in het reine te komen, trok ik naar een accupuncturist. 'In een half jaar ben je zwanger.', beweerde hij bij hoog en laag. Niet dus. Anderhalf jaar later voelde ik me goed in mijn vel. Gezond. Maar zwanger was ik niet.

Mijn accupuncturist leerde me vooral dat het belangrijk is vertrouwen te hebben in de dokter tegenover je. Voelt de relatie met je dokter niet lekker, dan trek je naar een ander ziekenhuis of vraag je naar een andere arts. Zwanger worden met vruchtbaarheidsbehandelingen lukt nog moeilijker als jij je niet goed voelt op het ogenblik dat je kindje wordt verwekt...

Vruchtbaarheidsbehandelingen

Na verschillende artsen in verschillende ziekenhuizen te hebben bezocht, kwam ik bij dokter S. Het klikte meteen. Mijn man, hij en ik praatten over koetjes en kalfjes. Hij bekeek mijn vorige dossier gedetailleerd en kwam al vlug tot de conclusie - in tegenstelling tot andere artsen - dat een aantal belangrijke onderzoeken nooit waren gebeurd.

Een onderzoek naar endometriose, erfelijke factoren... Mijn medische familiegeschiedenis werd zorgvuldig uitgepluisd. In november kreeg ik mijn eerste bevruchte eicellen teruggeplaatst.

Het duurde uiteindelijk 4 behandelingen. Na elke behandeling was er een uitgebreid gesprek met de dokter zelf. Wat een verschil met de fertiliteitscentra die als een babyfabriekje te werk gaan! We bespraken gedetailleerd de waarden en hij gaf mij en mijn man de gelegenheid 'mee te denken' over een volgende keer. We hadden het gevoel dat we samen met onze arts besloten wat we verder nog konden doen... Zo kwamen me uiteindelijk bij een magnesiumtekort. En een probleem met mijn bloeddoorstroming. Kleinigheden, die voor ieder ander waardeloos hadden gebleken. Maar voor ons werkte het...

Donderdag kwam het verlossende telefoontje. Het was dokter S. zelf. "Je bent zwanger, Ann. Het is ons samen gelukt!" Ik kon niet nalaten te denken: "Waren we maar een jaar verder. Had ik ons kindje maar in de armen - gezond en wel." Maar eerst ga ik genieten van mijn zwangerschap ... maandenlang. Natuurlijk ben ik bang dat het fout gaat. Maar ik vertrouw erin. Net zoals ik in deze dokter heb vertrouwd.

Wil jij ook je verhaal vertellen?

Wij publiceren je verhaal graag. Vertel ons over zwanger worden van de eerste keer, een tienerzwangerschap, je nakomertje, je zieke kindje, je leven als alleenstaande moeder. Schrijf het van je af!

Je kan al je verhalen sturen aan De Redactie!

Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
84%
NAN
OPTIPRO 3
13.55
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
115.99
Kopen