Babyboom
Babyboom
Baby

Handige, mooie én propere babyflesjes? Tigex weet raad

2 min
Voeding, Hygiëne
Baby

Handige, mooie én propere babyflesjes? Tigex weet raad

2 min
Éveil, Santé
Dat het eerste flesje met heel wat twijfels komt, ondervinden de meeste mama’s al snel: is de melk niet te warm, zuigt de baby lucht, vloeit de melk niet te traag of te snel, hoe krijg ik flesje en speen terug proper…? En ook als de kleine spruit opgroeit, worden melktoevoer, temperatuur en hygiëne nauwlettend in het oog gehouden.

Om het flesjesritueel eenvoudiger te maken, ontwierp Tigex een reeks handige producten. Dé basics die niet in de babyuitzet mogen ontbreken zijn een Tigex Multiflow zuigfles, een fles speciaal Tigex reinigingsmiddel voor babyflessen en spenen en twee Tigex Soft Touch fopspenen. Een testpanel van Instamoms kregen deze musthaves cadeau in een Mrs. Babyboom Box. Wat zij en hun oogappels ervan vonden? Dat lees je hier! 


Pas op, warm!

Dé momhack die elke babyfles zou moeten hebben? Een temperatuurindicator die aangeeft wanneer de melk te heet is! Al is het meer een noodzaak dan een hulpmiddel. Daarom is de Tigex multiflow zuigfles uitgerust met een blauwe indicator die wit kleurt bij vloeistof die warmer is dan 37°C. Een geniale uitvinding volgens Lydie, mama van Eden (4 jaar) & Tyler (1 maand): “De Multiflow zuigfles met temperatuurwaarschuwing. Dat is geweldig om te voorkomen dat mijn baby zich verbrandt.” 

Minder krampjes, meer slaap

Ook de platte speen met microperforaties en antikoliek ventiel scoort goede punten bij de influencermama’s. Deze eigenschappen zorgen er immers voor dat de baby snel het flesje accepteert, het natuurlijke borstvoedingritme herkent en minder lucht hapt tijdens het drinken. Vooral dat laatste verkleint de kans op reflux en krampjes, iets waar elke mama letterlijk en figuurlijk van wakker ligt. 
 

Propere flesjes

Of er nu moedermelk of groeimelk uit wordt gedronken, het babyflesje terug proper krijgen is een hele klus. Om de restjes uit het flesje te krijgen, kregen de Instamoms een fles Tigex reinigingsmiddel voor flesjes en spenen. En ook de mama’s zijn fan: “Zeer leuk! Het afwasmiddel kende ik nog niet en wordt hier elke dag gebruikt. Dit zal vanaf nu standaard op het boodschappenlijstje komen.”

De formule is biologisch afbreekbaar en bevat een natuurlijk enzym dat inwerkt op de proteïnen en vetten in babymelk. De babyflesjes reinigen met dit afwasmiddel is dus helemaal veilig. Het laat ook geen reuk of zeepresten achter. “Het reinigingsmiddel is zalig! Laat geen productgeur achter en wast goed”, reageert een andere mama in de anonieme enquête. 

Tutteren zonder zorgen

Het favorietje van de kinderen was zonder twijfel de Tigex Soft Touch fopspeen met Minnie of Mickey Mousse. Met extra grote ventilatiegaten en ronde randen kunnen de kids urenlang tutteren, zonder uitslag of huidafdruk. En dankzij de afgeplatte speen heeft ook mama geen zorgen over de tandjes later. Mama Manon en haar tweeling Charly en Naho (21 maanden) zijn in de wolken: “❥ Tɪɢᴇx [...] Het mondstuk is fysiologisch, en er zijn grote openingen. Bovenal zijn Charly en Naho voor het moment grote fan van het Disney figuurtje Mickey. Het is hun lievelingstutje geworden 🤩."

Wist je dat…

de anti-lek dop voor veel mama’s een pluspunt was? Minder morsen en poetsen, meer quality time! 

… het design van de fopspeen vooral door de kleintjes gesmaakt werd? De kids verloren hun hart aan Minnie of Mickey Mousse, terwijl de mama’s liever een sober design verkozen. 

… het schoonmaakmiddel een openbaring vormde voor de Instamoms? Eindelijk een biologisch afbreekbaar product dat grondig reinigt en geen zeepresten achterlaat.

… de ondervraagde mama’s méér verkooppunten wensen? Momenteel zijn vooral Carrefour en Colruyt bekend als verkooppunt. 

Ontdek nu in onze shop !
Tigex
Maaltijd koffertje Winnie voor magnetron
10.33
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Tigex
Maaltijd koffertje Winnie voor magnetron
10.33
Kopen
Tigex
Wegwerpbare zoogcompressen
8.50
Kopen
Tigex
Tigex Bewaarzakjes voor moedermelk 20 stuks
6.67
Kopen
En nog meer ...
VoedingHygiëne