Babyboom
Babyboom
Baby

Het badritueel

3 min
Hygiëne
Baby

Het badritueel

3 min
Éveil, Santé
Badtijd is een mooi moment om voor je kindje te zorgen. Maar het is ook de perfecte gelegenheid om samen lekker te ontspannen en voor ouder en kind om zich verbonden te voelen.<br />
;<br />
Enkele tips om het meeste uit dit dagelijkse ritueel te halen.<br />
;

Badtijd, een heerlijk moment

Badtijd is een echt ontspannend en rustgevend moment voor je baby. Badderen is voor je kindje waterpret; het stimuleert zijn zintuigen. Maar het is tegelijkertijd ook een fijn moment om met je kindje te knuffelen. Wees dus zelf ontspannen en echt aanwezig om dit moment samen met je kindje te delen.
 
Onderzoek toont aan dat een badje pasgeborenen een vertrouwd gevoel geeft, want baby’s hebben immers negen maanden lang in warm vruchtwater gedreven. Stel je baby gerust door hem stevig in de armen te houden. De meeste baby's genieten van het warme water op hun huid. Aan de gestrekte armpjes en beentjes en het gelukzalige gezichtje, zie je meteen dat ze zich ontspannen.
 
Het badplezier evolueert met de leeftijd van je kindje mee en al snel zal het badmoment synoniem zijn voor echte waterpret. Als je je kindje goed ondersteunt bij de nek en billen, zal hij al snel zijn armen en voeten beginnen bewegen en genieten van al dat gespetter. Wanneer je baby wat groter is, zal het badmoment nog leuker worden met badspeelgoed erbij!
 
Er is geen vast tijdstip om baby’s in bad te doen, maar een badje aan het eind van de dag heeft vaak een rustgevend effect op je kleintje, want vooral pasgeboren baby’s kunnen aan het eind van de dag vaak moe en rusteloos zijn. Een kalmerend badje helpt hen gemakkelijker om in slaap te vallen.

Badtijd, een heel ritueel

  • Bereid de badkamer en kinderkamer voor

Veel jonge ouders vinden die eerste babybadjes best spannend. Maar als je alles van tevoren goed voorbereidt, ben je een stuk rustiger en zal je beter van het moment kunnen genieten.
Zorg om te beginnen dat je alles binnen handbereik hebt: de verzorgingsproducten, een handdoek, een luier en pyjamaatje.
Zorg dat het warm genoeg is in de badkamer en de kamer waar je luiertafel staat. 22-23° C is de ideale temperatuur. Wees voorzichtig en laat je baby nooit alleen in bad of op de luiertafel!
Vul het badje en controleer de temperatuur; die moet ongeveer 37° C zijn.

  • Het badmoment

Baby’s eerste badjes hoeven niet langer dan enkele minuten te duren, want pasgeboren baby’s koelen immers heel snel af. Beetje bij beetje kan je de badtijd verlengen en daar zal je kindje zeker van genieten !
De huid van baby’s is erg kwetsbaar, vermijd dus het gebruik van washandjes. Die kunnen de huid immers irriteren. Je handen volstaan om je baby voorzichtig te wassen. Besteed extra aandacht aan het hoofdje van de baby en aan alle huidplooien.

Kies verzorgingsproducten die speciaal voor kinderen ontworpen werden. De producten van Uriage werden speciaal met Thermaal Water van Uriage geformuleerd. Ze zijn zeepvrij en hypoallergeen en bevatten geen parabenen, kleurstoffen of alcohol en slechts minimale hoeveelheden conserveermiddelen.
Het assortiment Baby’s eerste verzorgingsproducten van Uriage bestaat uit zeer zachte producten die goed door de babyhuid verdragen worden en de kwetsbare huidbarrière versterken.
Met de eerste wascrème en reinigingsolie van Uriage maak je niet alleen het gezicht en lichaam van je baby voorzichtig schoon, je voedt en beschermt meteen ook de gevoelige babyhuid. Met de eerste extra-milde shampoo, kan je met een gerust hart baby’s haren wassen. De milde formule prikt immers niet in de ogen!

  • Uit bad komen

Wikkel je baby wanneer hij schoon en ontspannen is in een zachte handdoek. Dep je baby zachtjes droog; vermijd wrijven. Schenk extra aandacht aan baby’s nek, oksels en de plooitjes bij de dijen, om te voorkomen dat ze nat blijven en gaan irriteren.
Als je baby helemaal droog is, kan je het ontspannen moment indien gewenst verlengen met een fijne massage. De eerste massageolie van Uriage is ideaal voor de tere babyhuid. Gebruik een kleine hoeveelheid en masseer zachtjes de huid van je baby. Baby’s kunnen echt van deze speciale, rustgevende momenten genieten.
 
Je kan na baby’s badje ook een hydraterende crème aanbrengen. De voedende melk van Uriage heeft een vloeibare, smeltende textuur die gemakkelijk en zonder te kleven door de huid wordt opgenomen.
 
Trek je baby tot slot een zachte pyjama aan. Nog een laatste voeding, knuffels en kusjes - van mama en papa - en baby is hij klaar voor een goede nachtrust !

Ontdek nu in onze shop !
67%
Avril
Wasgel 2 in 1
7.92
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
67%
Avril
Wasgel 2 in 1
7.92
Kopen
87%
Babee Nature
Melkkorstjes shampoo
12.99
Kopen
67%
Doomoo
New Easy Bath drijvend babybad matras
21.95
Kopen
En nog meer ...
Hygiëne