Babyboom
Babyboom
Kinderwens

Het geschikte moment kiezen

2 min
Kinderwens

Het geschikte moment kiezen

2 min
Éveil, Santé
<p>Als je graag zwanger wil worden, heb je je waarschijnlijk al de vraag gesteld welk voor jou het geschikte moment is om seksuele betrekkingen te hebben.

 

  • Meer dan 4 dagen voor de eisprong kan er geen bevruchting plaatsvinden omdat de mannelijke zaadcellen maar 4 dagen kunnen overleven. Als je dus vb. geslachtsgemeenschap hebt 6 dagen voor de eisprong, zijn de zaadcellen al van wanhoop vergaan voor de aankomst van de eicel!
  • Als je seksuele betrekkingen hebt tussen de 4de dag voor de eisprong en de eisprong zelf, dan is bevruchting mogelijk. De mannelijke zaadcellen kunnen immers een tijdje in het baarmoederslijmvlies verblijven. Vele zaadcellen zullen de tocht van de vagina tot de eicel uiteraard niet overleven maar sommige zaadcellen zullen er wel geraken en de eicel eventueel bevruchten.
  • Vanaf het tijdstip van eisprong tot 24 uur erna zal de eicel wachten op de komst van de mannelijke zaadcellen. Gedurende deze periode van 24 uur kan de eicel dus bevrucht worden. Daarna zal de eicel vergaan van eenzaamheid.
  • Meer dan 24 uur na de eisprong verschrompelt de eicel en bijgevolg kan er geen bevruchting meer plaatsvinden.

Er zijn een aantal uitzonderingen op de regel. Het zou namelijk wel eens kunnen dat sommige mannelijke zaadcellen 5 dagen overleven of dat een eicel iets langer in leven blijft dan 24 uur. Seksuele betrekkingen en het orgasme kunnen in sommige gevallen een eisprong op het geschikte moment uitlokken.

Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
84%
NAN
OPTIPRO 3
13.55
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen