Babyboom
Babyboom
Baby

Hoe maak je flesvoeding voor je baby?

2 min
Voeding
Baby

Hoe maak je flesvoeding voor je baby?

2 min
Éveil, Santé
Maar hoe maak je flesvoeding voor je baby? En hoe vermijd je lucht in je papfles? Zelfs als ze jou in het ziekenhuis uitgelegd hebben hoe jij flesvoeding maakt voor je baby, weet je niet meer precies hoe het allemaal moest. Wij zetten het daarom even voor je op een rijtje zo maak je flesvoeding voor je baby.

Hoe maak je flesvoeding voor je baby?

Met een nieuwe baby in huis valt er veel te leren. Misschien had je gehoopt borstvoeding te geven en lukt dat niet zo? Misschien heb je er voor gekozen je baby flesvoeding te geven.

Maar hoe maak je flesvoeding voor je baby? Eerst het water? Of eerst de melkpoeder? En hoe vermijd je lucht in je papfles? Welke melkpoeder kies je voor je baby? Zelfs als ze jou in het ziekenhuis uitgelegd hebben hoe jij een papfles maakt voor je baby, weet je het niet meer precies hoe het allemaal moest. Wij zetten het daarom even voor je op een rijtje; zo maak je flesvoeding voor je baby.

Tips voor het maken van flesvoeding

  • Was je handen zorgvuldig met zeep, spoel je handen af en droog ze af met een zuivere handdoek.
  • Neem een gesteriliseerd flesje waarin de gewenste hoeveelheid water giet.
  • Zet de papfles dan even in de flesverwarmer of de microgolf omdat het melkpoeder beter oplost in lauw water. Nadat je het melkpoeder hebt toegevoegd, mag je de fles echter niet meer verwarmen.
  • Voeg er m.b.v. de maatbeker de gepaste hoeveelheid melkpoeder aan toe en doe de doos met melkpoeder onmiddellijk terug dicht.
  • Draai de speen dicht op de papfles en doe de dop erop.
  • Schud niet met de fles maar draai de fles in je handpalmen. Zo voorkom je dat klontertjes zich vastzetten onder de speen en dat er te veel lucht in de voeding komt, want daar krijgt je kindje buikkrampen van.
  • Controleer de temperatuur van de papfles door een druppeltje op je pols te laten lopen. Je moet vooral opletten met de microgolf omdat de inhoud van het flesje daar vaak te warm in wordt terwijl het flesje zelf nog koud is.
  • 35° is de ideale temperatuur maar sommige baby's houden van een flesje dat kouder is. Laat wat koud water over het flesje lopen als het flesje te warm is.

Verschillende soorten melkpoeder voor flesvoeding

Voor je naar huis komt met je baby is het verstandig melkpoeder in huis te halen; ook als je van plan bent borstvoeding te geven. Er is immers niets zo stresserend dan een huilend kind wat niet aan de borst wil, zonder dat je de mogelijkheid hebt je kind een alternatief aan te bieden. Gebruik je de melkpoeder niet, kan je ze later - ongeopend - schenken aan een zwangere vriendin.

Als je merkt dat je kindje veel huilt of te weinig drinkt van de flesvoeding, kan je opteren om andere soorten melkpoeder uit te proberen. Vergelijk de verschillende ingrediënten op de verpakking, probeer hypo-allergene melk als je kindje last heeft van krampjes, of pap die een voller gevoel geeft. Jij voelt het best aan of je kindje goed drinkt en of het zich goed voelt; durf te veranderen van melkpoeder als je daar twijfels over hebt!

Ontdek nu in onze shop !
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen
Natracare
Maandverband Long Ultra + vl
3.39
Kopen
En nog meer ...
Voeding