Babyboom
Babyboom
Zwanger

Hoe striemen voorkomen en verminderen tijdens en na de zwangerschap?

3 min
Schoonheid
Zwanger

Hoe striemen voorkomen en verminderen tijdens en na de zwangerschap?

3 min
Éveil, Santé
Hoewel de zwangerschap een magische periode is, gaat ze vaak gepaard met kleine ongemakken zoals huidproblemen. Striemen maken daar deel van uit. Gelukkig zijn er oplossingen om ze te voorkomen en te verminderen.

Striemen, de ontsierende strepen op de huid, zijn een veelvoorkomende zorg bij zwangere vrouwen. Ze ontstaan ​​door het scheuren van de elastische vezels in de huid wanneer deze snel of herhaaldelijk wordt uitgerekt. Dit uitrekken veroorzaakt littekens die verschijnen als meer of minder fijne strepen. Striemen zijn vaak rood of paars van kleur in het begin, voordat ze in de loop van de tijd lichter worden en wit worden. Ze zijn gelukkig niet schadelijk voor de gezondheid, maar ze zijn niet zo aantrekkelijk en worden over het algemeen niet gewaardeerd door degenen die ermee te maken krijgen.

Zwangerschap en striemen

Terwijl ze mooi ronder worden, merken 60 tot 90% van de vrouwen striemen op tijdens de zwangerschap. Deze kunnen voorkomen op de buik, maar ook op heupen, dijen en borsten als gevolg van gewichtstoename tijdens de zwangerschap.

Zijn er vrouwen die meer risico lopen dan andere? Het is erg moeilijk om te bepalen welke vrouwen het risico lopen om striemen te krijgen. Iedereen lijkt er vatbaar voor te zijn, hoewel het lijkt dat vrouwen met een jonge en lichte huid iets vatbaarder zijn.

Het is ook waarschijnlijk dat striemen verschijnen na de bevalling, wanneer de huid van de buik verslapt en de borsten zwellen tijdens de borstvoeding. Bovendien heeft de plotselinge daling van hormonen na de bevalling vaak aanzienlijke dermatologische gevolgen, waardoor de huid droger en kwetsbaarder wordt.

Striemen voorkomen is mogelijk!

Hoewel striemen niet altijd volledig kunnen worden voorkomen, is het gelukkig mogelijk om hun verschijning te voorkomen.

Dit begint allemaal met een gezonde levensstijl die bestaat uit:

  • Een uitgebalanceerd dieet dat rijk is aan goede voedingsstoffen en antioxidanten. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine E, C en A zijn bijzonder gunstig voor de huid.
  • Matige maar regelmatige lichaamsbeweging om overmatige gewichtstoename te voorkomen en bij te dragen aan de stimulatie van de bloed- en lymfecirculatie. Deze regelmatige lichaamsbeweging kan helpen om de elasticiteit van uw huid te behouden en striemen te voorkomen. Raadpleeg uw arts om te bepalen welke fysieke activiteiten veilig zijn tijdens uw zwangerschap.
  • Voldoende hydratatie voor het lichaam door dagelijks 1,5 tot 2 liter water te drinken, omdat voldoende water drinken helpt om de elasticiteit van uw huid te behouden.
  • Een optimale hydratatie van de huid door het masseren van crèmes die rijk zijn aan essentiële vetzuren op de plaatsen waar striemen kunnen optreden.

Welke lichaamscrème te kiezen?

De beste manier om striemen te voorkomen, is door de huid goed gehydrateerd te houden door dagelijks een vochtinbrengende crème aan te brengen op de buik, heupen en dijen.

Het is raadzaam om ingrediënten van natuurlijke oorsprong te kiezen die veilig zijn tijdens de zwangerschap en borstvoeding. Sommige natuurlijke oliën worden in het bijzonder aanbevolen, zoals rozenbottelolie, die rijk is aan essentiële vetzuren.

Dergelijke ingrediënten zijn bijvoorbeeld te vinden in de ISDIN Woman Anti-striemen bodycrème, die 89% natuurlijke ingrediënten bevat die onder andere gunstig zijn voor de elasticiteit van de huid en het verminderen van vochtverlies. De samenstelling verbetert ook de organisatie van de vezels die het elastische weefsel en het collageen verbinden.

Deze crème, waarvan de effectiviteit klinisch is bewezen, wordt nu algemeen aanbevolen om striemen tijdens de zwangerschap te helpen voorkomen en verminderen. Maar liefst 94% van de geteste zwangere vrouwen ontwikkelde geen nieuwe striemen tijdens het gebruik ervan.

Huidverslapping verminderen

Natuurlijk kunt u na de bevalling ook proberen uw huid te verstevigen, te versterken en opnieuw vorm te geven, nadat deze tijdens de zwangerschap zoveel heeft gegeven. Een crème zoals ISDIN Woman verstevigende crème, met zijn 91% natuurlijke ingrediënten, draagt ​​hieraan bij. Het helpt de huid strakker en gladder te maken terwijl het hydrateert en helpt bij het verminderen van recente striemen.

Zwangerschapsgerelateerde striemen zijn dus niet onvermijdelijk en ze kunnen zelfs worden voorkomen door een gezonde levensstijl en adequate verzorging. Indien u toch striemen heeft ontwikkeld, kunnen ze in de loop der tijd en met verstevigende behandelingen minder zichtbaar worden.

Dit artikel werd geschreven in samenwerking met Isdin.

Ontdek nu in onze shop !
67%
WOMAN ISDIN
WOMAN ISDIN Anti-striemen crème
24.45
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
67%
WOMAN ISDIN
WOMAN ISDIN Anti-striemen crème
24.45
Kopen
WOMAN ISDIN
WOMAN ISDIN Verstevigende crème
30.66
Kopen
En nog meer ...
Schoonheid