Babyboom
Babyboom
Baby

Wanneer en hoe soep geven aan een baby?

2 min
Voeding
Baby

Wanneer en hoe soep geven aan een baby?

2 min
Éveil, Santé

Op welke leeftijd kan een baby soep eten?

Vanaf de leeftijd van 4 maanden kan uw baby iets anders dan melk consumeren. Dus je kunt je baby soep geven als hij in de 5e maand komt. Stop echter niet helemaal met het geven van melk en vervang het door soep. De diversifiëring van de voeding moet geleidelijk gebeuren: tot uw baby 1 jaar oud is, moet hij tussen 500 en 750 ml melk per dag binnenkrijgen. Vanaf de leeftijd van 6 maanden kunt u eiwitbronnen met vlees of vis introduceren door ze door de soep te mengen.

In tegenstelling tot babyvoeding is soep een betere manier om uw kind aan de smaak van groenten te laten wennen. Inderdaad, met 18 maanden weigeren veel kinderen groenten te eten. Wanneer u vanaf de 5e levensmaand van uw kind de voorkeur geeft aan soep boven babyvoeding, bevordert u in de toekomst minder onrustige maaltijden. 

Hoe nu verder?

Geef uw kind om te beginnen soepen die maar uit één groente bestaan. Door groenten niet te mengen, raakt uw kind gewend aan de smaak van elke groente en is het gemakkelijker mogelijke allergieën te herkennen. Gebruik in het begin groenten die niet te dik zijn, zodat uw baby ze gemakkelijker kan doorslikken.

Hoeveel soep?

U kunt beginnen met uw kind 50 g soep per dag te geven als u voor het eerst begint, de volgende maand kunt u de hoeveelheid verhogen tot 130 g. 

Hoe serveer je de soep aan de baby?

Om de soep nog zachter te introduceren, kunt u hem mengen met melk in een fles.  Door de soep in een flesje te serveren, raakt uw kind niet al te gedesoriënteerd en wordt het niet al te rommelig; let er wel op dat u de juiste speen kiest en de soep zo nodig met water aanvult om de textuur vloeibaarder te maken

Welke groenten te kiezen?

Vezels, mineralen en vitaminen zijn belangrijk voor de ontwikkeling van uw baby. Hier zijn de groenten die de meeste vezels bevatten:

  • Wortelen
  • Prei
  • Aardappelen
  • Courgettes
  • Rapen

Een paar tips over hoe je baby soep maakt:

  • Laat de groenten niet weken
  • Schil de groenten op het laatste moment
  • Stoom de soep liever
  • Eet de soep binnen 24 uur nadat ze in de koelkast is gezet. Als je het invriest, kun je het 3 maanden bewaren
Ontdek nu in onze shop !
Sienna & Friends
Mini Grissini
0.95
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Sienna & Friends
Mini Grissini
0.95
Kopen
84%
Cerelac
Koekjesmeel voor Fruitpap
5.99
Kopen
Good Gout
Aardbei, banaan 10x
13.68
Kopen
En nog meer ...
Voeding