Babyboom
Babyboom
Baby

Hoe was je je baby zelf na terugkeer van het ziekenhuis?

2 min
Hygiëne
Baby

Hoe was je je baby zelf na terugkeer van het ziekenhuis?

2 min
Éveil, Santé
Je kleintje is net terug van de kraamafdeling en je staat er alleen voor. Hoe was je je baby voor de eerste keer zelf na terugkeer van het ziekenhuis?

Een kwestie van methode en organisatie

Je kleintje wassen is niet zo moeilijk, maar je moet het wel goed doen. Hoe kan je baby wassen? Wees methodisch en georganiseerd.

Begin met het voorbereiden van de kamer waar je gaat baden voordat je de baby daarheen brengt. Controleer of het voldoende verwarmd is. Breng alles wat je nodig hebt mee:  handdoek, zeep en badkamerbenodigdheden, zodat je alles bij de hand hebt. Laat het badwater lopen, wees voorzichtig: nooit meer dan 10 centimeter water. De ideale watertemperatuur moet 37°C zijn.

Hoe was je je baby zelf : de juiste acties

Zodra het badwater klaar is, legt u de baby op zijn aankleedkussen, kleedt u hem uit, maakt u hem beetje bij beetje nat, zeept u hem met blote handen in en laat u hem voorzichtig in het bad glijden en ondersteunt u het hoofd goed.

Breng voor het haar een milde shampoo aan (twee tot drie keer per week). Wrijf zachtjes over zijn hoofd en vermijd de ogen. Daarna met de hand afspoelen met een bakje of direct met een douchestraal. Spoel vervolgens zijn hele lichaam af en laat het een paar minuten bubbelen terwijl je het regelmatig nat maakt om te voorkomen dat baby het koud heeft. Hij zal dan heerlijk in het water kunnen spelen. De reiniging moet vijf tot tien minuten duren, zodat het water niet koud wordt.

Als de baby schoon is, haalt u hem eruit en wikkelt u hem in een grote handdoek voordat u hem op zijn aankleedkussen legt. Heel belangrijk, wend je ogen nooit van je kind af tijdens het baden. Ongelukken zijn niet ongewoon.

En wat als baby uit bad komt?

Hem wassen is één ding, hem daarna afdrogen is iets anders. Allereerst moet u alle plooien grondig drogen om irritatie van de huid door vocht te voorkomen.

Ga door met het "kleine badritueel" door zijn oren schoon te maken. Verwijder hiervoor alleen het oorsmeer dat uit de gehoorgang steekt. Dan de neus: ontstop zijn kleine neus met fysiologisch serum. Gebruik een steriel kompres gedrenkt in fysiologische zoutoplossing om zijn ogen schoon te maken. Maak eerst de rand schoon, dit is het schoonste deel, zodat je geen afscheiding over het hele oog verspreidt.

Vergeet niet om zijn geslachtsdelen schoon te maken met een watje - dat niet pluist - bedekt met zoete amandelolie. Sluit af met een ontspannende babymassage. Doe het met zachte, liefdevolle gebaren terwijl je het lichaam insmeert met een vochtinbrengende crème. Dat is het ! Je weet nu hoe je je baby moet wassen. Hij is nu klaar om te worden verschoond en aangekleed!

Ontdek nu in onze shop !
67%
Avril
Wasgel 2 in 1
7.92
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
67%
Avril
Wasgel 2 in 1
7.92
Kopen
87%
Babee Nature
Melkkorstjes shampoo
12.99
Kopen
67%
Doomoo
New Easy Bath drijvend babybad matras
21.95
Kopen
En nog meer ...
Hygiëne