Babyboom
Babyboom
Baby

Kan ik een houtkachel gebruiken met een baby in de kamer?

2 min
Veiligheid
Baby

Kan ik een houtkachel gebruiken met een baby in de kamer?

2 min
Éveil, Santé
De grootste angst van elke ouder met een jong kind is ongelukken in huis. Trappen, ramen, kasten, stopcontacten - overal in huis zijn er gevaren. En als de winter komt, worden ouders geplaagd door nieuwe zorgen. De gevreesde houtkachel waarmee je de kou kunt bestrijden, schrikt baby niet af. Hoe kun je je baby veilig houden met een houtkachel?

Alvorens de kachel te installeren

De traditionele houtkachel werd lange tijd vergeten door huishoudens die de voorkeur gaven aan "modernere" verwarming. Maar nu maakt het een comeback in onze huizen als een gezonder alternatief voor de planeet.

Maar voordat u een houtkachel in uw huis installeert, baby of niet, zijn er een paar dingen die u moet weten.

De houtkachel verwarmt, zoals de naam al zegt, uw huis door de verbranding van hout. Maar er is geen vuur zonder rook. En houtrook kan echt schadelijk zijn, het kan bijvoorbeeld irritatie van de ogen, keel of neus veroorzaken, maar ook hoofdpijn en misselijkheid. Ten slotte kan houtrook ook astma verergeren als het in te grote hoeveelheden wordt ingeademd.

Daarom moeten bepaalde voorzorgsmaatregelen worden genomen om een veilig gebruik van uw houtkachel te waarborgen. Het eerste wat u moet doen, is het model van de kachel die u van plan bent te installeren, zo luchtdicht mogelijk maken, zodat er zo weinig mogelijk rook ontsnapt. Tenslotte is het van essentieel belang dat, wanneer u eenmaal uw model hebt gekozen, u het door een gekwalificeerde vakman laat installeren. Er zijn bepaalde normen waaraan bij de installatie van een kachel moet worden voldaan om een veilige werking te garanderen. Dus zelfs als papa graag zelf doet, is het beter om het voor de verandering eens door iemand anders te laten doen.

Als de kachel eenmaal in je woonkamer staat

Nu de kachel geïnstalleerd is en klaar om te stoken, is het tijd om de cruciale vraag te stellen: hoe stop je baby om HET ding te doen?

Het is onvermijdelijk dat uw kind dit fascinerende voorwerp dat het huis verwarmt, zal willen aanraken. Hij weet nog niet dat vuur brandt en is zich dus niet bewust van het gevaar dat deze kachel inhoudt.

Het is essentieel dat baby begrijpt dat vuur gevaarlijk kan zijn. Om dit te doen, kiezen sommige ouders ervoor om baby's handje zachtjes in de richting van de kachel te bewegen, zodat hij begrijpt dat het heet is. Zo weet baby dat het geen goed idee is om het fornuis aan te raken.

Maar zelfs als baby weet dat hij het fornuis niet mag aanraken, kunnen er ongelukken gebeuren. Het enige wat nodig is, is een beetje onderbreken om een ramp te veroorzaken. De meest doeltreffende oplossing is het aanbrengen van een beschermende barrière rond de kachel, zodat baby's er niet in de buurt kunnen komen. Als de ruimte tussen de kachel en de barrière het toelaat, kunt u er ook uw houtblokken op leggen om te voorkomen dat baby zich verwondt door ermee te spelen of een splinter oploopt.

Denk er ten slotte aan dat het fornuis, zelfs nadat het vuur gedoofd is, nog zeer heet is en gevaarlijk voor de baby. De veiligste optie is om te allen tijde een afscheiding rond de kachel te houden om elk risico op ongelukken te vermijden.

Ontdek nu in onze shop !
67%
NAN
OPTIPRO 1
14.52
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
67%
NAN
OPTIPRO 1
14.52
Kopen
65%
Babyboom
Geschenkpakket 4-10 maanden - Frans
0.00
Kopen
67%
Pampers
Premium Protection Mega Maat 4
41.99
Kopen
En nog meer ...
Veiligheid