Babyboom
Babyboom
Kinderwens

Implanonstaafje oorzaak van onvruchtbaarheid?

2 min
Kinderwens

Implanonstaafje oorzaak van onvruchtbaarheid?

2 min
Éveil, Santé
Het Implanonstaafje blijkt wel vaker verloren te gaan in het lichaam. En volgens de Britse krant The Sun is dat de reden van onvruchtbaarheid bij meerdere vrouwen.

Voorbehoedsmiddel Implanon reden van onvruchtbaarheid?

Anne, een medewerkster op onze redactie, gelooft alvast dat het artikel in de Britse krant The Sun waar kan zijn. Op haar 30ste liet zij het voorbehoedsmiddel Implanon in haar arm zetten. Jarenlang ging het goed, maar in het derde jaar kreeg ze steeds vaker last van bloedingen. Haar gynaecoloog besloot Implanon te verwijderen. Maar wat bleek? Het kleine staafje was niet meer te vinden. Uiteindelijk werd na meerdere scans een klein deel in haar arm teruggevonden, maar de arts was niet overtuigd het complete staafje verwijderd te hebben. Het duurde tot haar 37ste voor Anne eindelijk zwanger werd.

Implanonstaafje vaak verloren

Volgens de Britse krant the Sun is Anne niet de enige. Meerdere vrouwen klagen dat het Implanonstaafje in hun lichaam verloren ging en bij heel wat van deze vrouwen werd het nooit meer teruggevonden. Het staafje werd immers van plastiek gemaakt wat op scans niet zichtbaar is.

Volgens Implanon blijft het staafje in de arm, maar heel wat artsen spreken dat nu tegen. Implanon zou 3 jaar tegen een ongewenste zwangerschap beschermen, maar dat kan zelfs oplopen tot 5 jaar.

Het is dan ook belangrijk dat dertig-plussers zich goed laten adviseren. Als je op je 30ste Implanon gebruikt en het staafje gaat verloren, kan het immers zijn dat je gezinsplanning danig in de war wordt gestuurd.

Ontdek nu in onze shop !
Babyboom
Geschenkpakket zwangerschap - Nederlands
0.00
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Babyboom
Geschenkpakket zwangerschap - Nederlands
0.00
Kopen
Babyboom
Geschenkpakket 18-24 maanden - Nederlands
0.00
Kopen
Pampers
Premium Protection Maxi Pack Maat 5
33.99
Kopen