Babyboom
Babyboom
Kinderwens

Is een hete zomer schadelijk voor zijn spermakwaliteit?

2 min
Kinderwens

Is een hete zomer schadelijk voor zijn spermakwaliteit?

2 min
Éveil, Santé
<p>Te warme teelballen is slecht voor de spermakwaliteit. Maar hoe zit het dan met zonnen op het strand?

Is warmte echt schadelijk voor de spermakwaliteit?

Warmte is inderdaad schadelijk voor de kwaliteit van het sperma van de man. De zaadcellen van een man moeten in een koelere omgeving bewaard worden, daarom heeft het lichaam ervoor gezorgd dat de teelballen niet binnen in het lichaam zitten (wat met de voortplantingsorganen van de vrouw wel zo is).

Het is wetenschappelijk bewezen dat het spermakwaliteit van de man tijdens de zomermaanden trager is dan tijdens de wintermaanden.

Ooops... mag een man dan niet zonnebaden als jij zwanger wil worden?

Heeft de man al traag zaad of is de kwaliteit van het sperma gewoon niet goed? Dan is het inderdaad niet zo’n goed idee om urenlang in een heet bad te gaan zitten, strakke onderkleding te dragen of te gaan fietsen (bij fietsen worden bij mannen de ballen ook erg warm). Overdaad schaadt, en dat geldt zeker als je een kinderwens hebt.

Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat je niet ergens op een terrasje kan genieten in de zon. Of in zwembroek naar het strand kan gaan. In tegendeel... Zonnen heeft niet alleen een positief effect op je humeur, gezondheid en uiterlijk, het geeft je seksleven ook een boost.

  • Ten eerste maakt je lichaam vitamine D aan als je in de zon ligt. Deze vitamine zorgt voor een betere spermakwaliteit.
  • Ten tweede heeft zonlicht een stimulerende werking op de hypofyse, waardoor je meer spermacellen produceert.
  • Ten derde ligt je testosteronspiegel in de zomer vijftien procent hoger dan in de winter.

Zonnen is prima; overdaad schaadt. Met roodverbrande teelballen is niemand gebaat... Vermijd oververhitting en dan kan jij - net als iemand anders - van deze hete zomer genieten...

Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
84%
NAN
OPTIPRO 3
13.55
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen