Babyboom
Babyboom
Baby

Is jouw huis wel veilig voor je baby?

2 min
Veiligheid
Baby

Is jouw huis wel veilig voor je baby?

2 min
Éveil, Santé
<p>Zeker bij je eerste kindje worden er wel eens dingen over het hoofd gezien die een ongeluk hadden kunnen voorkomen. Een deurspleetbeveiliger bijvoorbeeld!

Natuurlijk bekommer jij je om de veiligheid van je kind, maar gevaar is niet altijd even goed in te schatten en een ongeluk is snel gebeurd. Zeker bij je eerste kindje worden er wel eens bepaalde dingen over het hoofd gezien die je eigenlijk eenvoudigweg had kunnen voorkomen.

Tips voor de veiligheid van je kind

Het boek 'Moeders' geeft je een overzicht van de voornaamste gevaren die je kroost kunnen bedreigen in en om het huis en hoe je deze kan vermijden.

Zo wordt er in dit leuk gestylde met praktische tips gesproken over deurspleetbeveiligers. Deze strip bedekt de spleet die er ontstaat tussen de deur en de scharnierpost bij het opengaan en voorkomt op deze manier dat er verdwaalde kindervingertjes tussen de deur geklemd worden bij het dichtslaan.

Websites met meer tips voor de veiligheid van je kind

In het boek krijg je meteen een aantal websites voorgeschoteld die je helpen je huis veiliger te maken. Op de Nederlandse website www.veiligheid.nl van Consument Veiligheid bijvoorbeeld vind je uitgebreide informatie over mogelijke gevaren in huis. Gaande van het geschikte autozitje voor elke leeftijdscategorie en gewichtsklasse tot niet-giftige lijm, verf en andere knutselmaterialen. Een andere website van Consument Veiligheid, nl. www.valwijzer.nl spitst zich dan weer toe op de verwondingen die kinderen oplopen bij het vallen, hoe je dit kan voorkomen en hoe je - wanneer het kwaad zich toch voordoet - het best met de situatie omgaat.

Veilige webwinkels: webwinkels die meer veiligheid voor je kind garanderen

Dan is er ook nog de webwinkel www.kinderveiligheidswinkel.nl die allerlei leuke spulletjes verkoopt, onder andere de deurspleetbeveiliger, om je huis veiliger in te richten. Uiteraard vind je de voornaamste spullen om je huis kindvriendelijk te maken ook terug in gewone babywinkels.

Uit het boek: 'Moeders, voor moeders met kinderen van 0 tot 12 jaar' , uitgeverij MoMedia (ISBN 978-90-5767-455-8) is te koop bij 'de kleine Zebra' voor de prijs van 12,95 euro.

Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Sterretjesprint Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m denimblauw Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
En nog meer ...
Veiligheid