Babyboom
Babyboom
Kinderwens

IVF verhoogt kans op trombose

1 min
Kinderwens

IVF verhoogt kans op trombose

1 min
Éveil, Santé
Vrouwen die zwanger zijn geraakt door in-vitro fertilisatie (IVF) hebben een verhoogd risico op het ontwikkelen van bloedstolsels, zegt nieuw onderzoek.

Wetenschappers zijn zich ervan bewust dat het risico op bloedstolsels tijdens een normale zwangerschap groter is. De wetenschappers van het Karolinska Instituut in Zweden ontdekten dat vrouwen die via ivf zwanger zijn geraakt vaker de diagnose veneuze trombo-embolie (VTE) hadden dan vrouwen die op een natuurlijke wijze zwanger zijn geworden.  Tijdens het eerste trimester van de zwangerschap wordt de kans op het ontwikkelen van bloedstolsels verhoogd. De onderzoekers vonden geen verschil in risico voor de zwangerschap of tijdens het jaar na de bevalling.

Bloedstolsels

Bloedstolsels kunnen zich in de beenaderen vormen. Er kan een stukje van het bloedstolsel in het been afbreken (embolie). Deze embolie wordt met de bloedstroom meegevoerd en kan in kleine vaatjes vastlopen. Er is sprake van een longembolie als de embolie in de bloedvaten van de longen vastloopt. Een longembolie kan leiden tot ademhalingsproblemen en zelfs de dood.

Vraag je arts naar voorzorgsmaatregelen als je zwanger vent geworden via ivf.

Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
84%
NAN
OPTIPRO 3
13.55
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
115.99
Kopen