Babyboom
Babyboom
Kinderwens

jaar in Tanzania om adoptiekindjes thuis te krijgen.

2 min
Kinderwens

jaar in Tanzania om adoptiekindjes thuis te krijgen.

2 min
Éveil, Santé
<p>De Limburgse Nicole zat meer dan een jaar in Tanzania vast om haar adoptiekindjes thuis te krijgen.

Dat het lang kan duren voor je een adoptiekindje thuis hebt, hoorde je al wel vaker. De Limburgse Nicole zat meer dan een jaar in Tanzania vast om haar adoptiekindjes thuis te krijgen.

Adoptie gaat sneller na interview in krant

Rosemary en Joanitha waren twee weesjes, besmet met het hiv-virus. De Limburgse lerares Nicole, wiens eigen dochter in de ontwikkelingssamenwerking aan de slag ging, wilde de kleine meisjes uit Tanzania adopteren. In juni 2010 vertrok ze daarom naar dat land en adopteerde er de twee weesjes

Omdat ze niet de normale procedure volgde waarbij ze via de adoptie-instellingen in ons land de adoptie startte, liet vvreemdelingenzaken niet toe dat ze naar België terugkwam. Vreemdelingenzaken liet dat niet toe. Nicole huurde een armzalig huisje in Dar Es Salaam om er de kinderen te verzorgen en bleef uiteindelijk twee jaar daar. Een interview met Het Belang van Limburg hielp uiteindelijk om de kindjes naar ons land te krijgen.

Zondag is de 51-jarige supermama na bijna twee jaar met haar Tanzaniaanse adoptiedochters Phoebe (geboren als Joanita) en Rosemary op Zaventem geland. “Het mooiste moederdaggeschenk dat ik me kon inbeelden.”, zei ze tegen Het Belang van Limburg.

Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
84%
NAN
OPTIPRO 3
13.55
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen