Babyboom
Babyboom
Kinderwens

Kies voor biologisch gezond

2 min
Kinderwens

Kies voor biologisch gezond

2 min
Éveil, Santé

Nu je zwanger wil worden, wil je ook een gezondere levensstijl. Maar tegelijkertijd wil je ook blijven genieten. Je kan toch niet alles opgeven om zwanger te worden?

Biologisch voedsel

Als je kiest voor biologisch voedsel eet je van twee walletjes. Enerzijds kan je een gezonde levensstijl aannemen, ben je bewuster van wat je eet en draag je je steentje bij aan het milieu. Maar anderzijds kan je nog steeds heerlijk koken - en proef je zelfs het verschil! Biologisch eten is lekkerder omdat dieren en planten de ruimte krijgen om in hun eigen tempo te groeien, zonder hormonen of andere groeimiddelen.

Biologisch voedsel bevat daarenboven meer Vitamine C en vaak ook meer mineralen en anti-oxidanten. Dat is goed voor iedereen, maar vooral voor het kleintje waar je van droomt! Sommige pesticiden kunnen bijvoorbeeld een schadelijk effect hebben op de ontwikkeling van je kindje, en heel wat pesticiden krijg je niet van je voeding “afgewassen”.

We hebben het vaak het gevoel dat enkel groenten en fruit biologisch geteeld worden. Af en toe ontdekken we ook biologisch vlees. Maar als je op zoek gaat in je supermarkt ontdek je veel meer; biologische boter en jam, biologische pizza en zelfs biologisch geteelde koffie. Biologisch eten is duurder, en heel wat merken maken dan ook misbruik in hun communicatie van de trend “biologisch”. Zijn er merken waar jij aan twijfelt? Om er zeker van te zijn dat biologisch ook ècht biologisch is, ga je best op zoek naar het erkend keurmerk EKO. Biologische producten moeten voldoen aan strenge eisen. Het keurmerk garandeert dat er enkel natuurlijke smaak-en kleurstoffen werden toegevoegd.

Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
84%
NAN
OPTIPRO 3
13.55
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
115.99
Kopen