Babyboom
Babyboom
Baby

Kinderen tot 2 jaar horen in achterwaarts gerichte autostoelen

2 min
Veiligheid
Baby

Kinderen tot 2 jaar horen in achterwaarts gerichte autostoelen

2 min
Éveil, Santé
<p>Als je de Maxi-Cosi vervangt door je autostoel, laat jij je kindje al snel in de rijrichting meekijken. Toch is het achteruitkijken veiliger!

Als het hoofd van je baby uit de Maxi-Cosi steekt is het tijd om over te schakelen naar een autostoel uit de groep 1. Je laat je kindje dan al snel in de rijrichting meekijken. Uit Amerikaans onderzoek blijkt nu dat het veiliger is je kindje tot minimum 2 jaar te vervoeren met de rug naar de rijrichting.

Hoofd-en nekletsels bij een ongeval vermijden

De Nederlandse consumentenbond geeft toe dat er weinig achteruitkijkende zitjes op de markt zijn, maar testte een hele reeks van vooruitkijkende en achteruitkijkende autostoelen. In de VS en Scandinavië zijn zitjes op de markt die kinderen tot wel 4 jaar achteruit laten kijken.

Hun test liet zien dat de achteruitkijkende ISOfix-zitjes binnen groep 1 het hoogst scoren qua bescherming bij een botsing. Vooral bij frontale botsingen zijn de verschillen met vooruitkijkende groep 1-zitjes groot. Bij baby's komen letsels aan hoofd en nek het vaakst voor bij auto-ongelukken. In een achteruitkijkend zitje zijn de krachten op de nek van het kind bij een botsing 5 keer zo klein als in een vooruitkijkend zitje. Zij raden dan ook aan je baby tot minstens 2 jaar in een achterwaarts rijdend autostoeltje te zetten.

Als je een beetje Engels verstaat, raden wij je aan deze film op Youtube over de veiligheid van achterwaarts gerichte autostoelen even te bekijken.

Achteruitkijkende autostoelen groep 1

Deze autostoelen in groep 1 geven je de mogelijkheid je kindje achteruit te vervoeren tot minimum 2 jaar:

  • Ellermeyer autozitjes promoten het achterwaarts rijden tot 4 jaar.
  • Het Duitse Recaro voegt bij het achterwaarts rijden een extra veiligheid toe, die ook bij zijdelingse botsingen je kind beschermt.
  • Ook Besafe heeft een autostoel die achterwaarts gebruikt kan worden tot 18 kilo.
Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Sterretjesprint Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m denimblauw Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
En nog meer ...
Veiligheid