Babyboom
Babyboom
Kinderwens

Knappe mannen, minder sperma.

2 min
Kinderwens

Knappe mannen, minder sperma.

2 min
Éveil, Santé
<p>Je kan maar beter een onknappe man kiezen, ontdekten Engelse wetenschappers. Knappe mannen hebben immers veel minder sperma dan onknappe mannen.

Volgens een nieuw, Engels onderzoek zouden vrouwen die zwanger willen worden beter kiezen voor een onknappe man. Mooie mannen hebben immers veel minder sperma bij het klaarkomen, zo blijkt uit hun onderzoek.

Knappe mannen maken minder sperma

De reden is eenvoudig; hoe knapper de man, hoe vaker ze van seks genieten. Deze mannen gaan vaak uit met meerdere vrouwen, of hebben verschillende vrouwen kort na elkaar. Het resultaat? Ze houden minder sperma over per vrouw.

Volgens de wetenschappers produceren lelijke mannen meer sperma omdat ze minder kans hebben op seks. Het is bij hen belangrijker om ervoor te zorgen dat de vrijpartij meteen een voltreffer is en hun kans op nageslacht verhoogd wordt. Dat doen ze door meer sperma te produceren."

Let wel, momenteel slaagden de wetenschappers er enkel in om hun theorie bij vogels en kippen te bewijzen, maar ze beweren dat de kans heel groot is dat bij mensen zich hetzelfde principe voordoet.

Knappe mannen maken beter sperma

In een ander onderzoek, aan een Spaanse universiteit van Valencia, werd dan weer bewezen dat de spermakwaliteit van knappe mannen het hoogst is.

Onderzoekers testte daar de kwaliteit van de zaadcellen en vroegen vervolgens aan vrouwen wie van de donoren het aantrekkelijkste is. Het tijdschrift meldde: "Zij ontdekten dat het sperma van de beste kwaliteit afkomstig was van de mannen met de aantrekkelijkste gezichten."

Conclusie? Knap of onknap; het sperma van beide mannen heeft zo zijn trucjes om een vrouw zwanger te maken.

Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
84%
NAN
OPTIPRO 3
13.55
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen