Babyboom
Babyboom
Kinderwens

Kunnen naalden je helpen om zwanger te worden?

2 min
Kinderwens

Kunnen naalden je helpen om zwanger te worden?

2 min
Éveil, Santé

Acht miljoen Amerikanen gebruiken vandaag accupunctuur als alternatief voor dokters en ziekenhuizen. Ook als ze een vruchtbaarheidsbehandeling volgen, zoals bijvoorbeeld IVF, kiezen de Amerikaanse vrouwen massaal voor aanvullende accpunctuursessies. Toch is het nog niet wetenschappelijk bewezen dat accupunctuur je vruchtbaarheid kan verhogen.

Combineer jij jouw vruchtbaarheidsbehandeling met accupunctuur? En wat zijn de resultaten? Hoe voel je je daarbij? Wat kost het?

Een studie uit 2004 aan de Universiteit van Colorado in de US toonde aan dat 51% van de vrouwen die een accupunctuursessie combineerde met IVF zwanger werden, tegenover 36% van de vrouwen die geen accupunctuursessie volgden. Deze laatste groep had ook 20% meer miskramen na innesteling, tegenover slechts 8% van de vrouwen die accupunctuur volgden.

Ondertussen hebben wetenschappers ook bewezen dat accupunctuur een additionele hulp kan zijn bij een vruchtbaarheidsbehandeling in drie gevallen:

  • Hormonaal onevenwicht
  • Eileiderproblemen
  • Endometriosis

Ook mannen kunnen geholpen worden door een accupunctuursessie. Een studie aan de Universiteit van Shangai bewees ook dat het sperma van de mannen die een accupunctuursessie volgden, gezonder was dan het sperma van de mannen die geen accupunctuur kregen. Accupunctuur is echter duur, en in ons land wordt het nog niet terugbetaald voor een vruchtbaarheidsbehandeling. Daarnaast zou je een minimum van 12 accupunctuursessies moeten volgen voor deze techniek ook werkelijk resultaat kan hebben. Elke sessie duurt ongeveer één uur. Een goede accupuncturist bespreekt daarnaast ook je voedingsgewoonten en geeft je tips voor een gezondere levenswijze.

Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
84%
NAN
OPTIPRO 3
13.55
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen