Babyboom
Babyboom
Kinderwens

Kunstmatige inseminatie

2 min
Kinderwens

Kunstmatige inseminatie

2 min
Éveil, Santé
<p>Bij kunstmatige inseminatie of IUI (Intra Uteriene Insemenatie) worden de mannelijke zaadcellen, net voor de eisprong, rechtstreeks in de baarmoeder of de baarmoederhals geplaatst.

Dankzij deze pijnloze techniek hoeven de zaadcellen niet zelf de weg af te leggen tot de baarmoeder of baarmoederhals.

Kunstmatige inseminatie met zaadcellen van de partner:

Als het sperma van de man voldoende zaadcellen bevat, kan het gebruikt worden. Eerst moet het wel gewassen, gefilterd worden om de abnormale vormen eruit te halen.

Deze methode wordt gebruikt wanneer het sperma niet genoeg zaadcellen bevat, wanneer de zaadcellen niet beweeglijk genoeg zijn, bij een gebrek aan volume sperma of bij abnormale ejaculatie.

Kunstmatige inseminatie met zaadcellen van een donor:

Wanneer het sperma van de man geen of niet genoeg zaadcellen bevat, dan kan het sperma van een anonieme donor gebruikt worden voor de inseminatie. De specialisten kunnen het donorsperma verkrijgen bij spermabanken. Deze methode wordt gebruikt in geval van azoöspermie of als bekend is dat de man drager is van een ernstige erfelijke afwijking.

Het gebruik van sperma van een donor kan uiteraard heel wat ethische vragen oproepen en heel wat onzekerheden met zich meebrengen:

  • Wie is de donor?

  • Hoe ziet hij eruit?

  • Wie is de echte vader?

  • Is de anonimiteit van de donor wel gewaarborgd?

  • Ben ik op die manier nog de echte vader van het kind?

Deze vragen kunnen voor een paar angstaanjagend zijn. Goed advies is dus van het grootste belang voor een paar dat voor dergelijke beslissing staat.

Indien je met je partner dergelijke techniek overweegt, is het van groot belang dat jullie samen een beslissing nemen nadat jullie er goed over hebben nagedacht en deskundig advies hebben ingewonnen.

Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
84%
NAN
OPTIPRO 3
13.55
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen