Babyboom
Babyboom
Baby

Maak je tuin kindvriendelijker!

2 min
Veiligheid
Baby

Maak je tuin kindvriendelijker!

2 min
Éveil, Santé
<p>Jouw baby zit in het gras dat net besproeid werd en jouw kleuter leert fietsen op kiezelsteentjes.... Als dat maar goed gaat!

Hoe groot (of hoe klein) je tuin ook is, je kind zal er altijd van genieten. Maar nu je kinderen hebt, lijkt je tuintje opeens een mijnenveld. Jouw baby zit in het gras dat net besproeid werd, jouw peuter kan net lopen en stevent op de vijver af en je kleuter leert fietsen op kiezelsteentjes.... Als dat maar goed gaat....

Maak je tuin kindvriendelijk: een goede omheining

Zorg er eerst en vooral voor dat je tuin goed omheind is en dat je kind niet alleen op straat kan. Sluit je hek dus goed af wanneer je kleuter in de tuin speelt. Wanneer de bal bijvoorbeeld op straat rolt, zal je kind er immers gewoon achteraan hollen zonder te beseffen dat dat gevaarlijk is.

Pas op! Giftige planten

Het zou kunnen dat sommige planten in je tuin giftig zijn (bv. roze laurier, (rood) vingerhoedskruid,...). Als je nieuwe planten koopt, kan je daarop letten en je planten zorgvuldig uitkiezen. Leer voor alle zekerheid je kind aan dat het van rode bloemen, die zo veel lijken op lekkere kersen, moet afblijven. Vaak zijn het rode planten die schadelijk zijn. Vind je ze werkelijk zo mooi dat je ze in de tuin wil houden?

Maak je tuin kindvriendelijk: rondslingerend tuingereedschap

In de tuin van mijn buurman lag laatst een bijl, tot grote vreugde van zijn zesjarig nichtje en neefje die meteen wilde testen hoe dit werkte. Het spreekt natuurlijk voor zich dat een grasmaaier of ander tuingerief erg gevaarlijk kan zijn.

Ruim daarom dadelijk alle scharen en dergelijke op zodra je klaar bent met werken. Leg alles buiten handbereik van kinderen. Laat ook nooit meststoffen, insecticiden of andere producten in de tuin staan.

Maak je tuin kindvriendelijk: verdrinkingsgevaar

Hebben jullie een zwembad of een vijver? Om de veiligheid van je kind te waarborgen, zou je zwembad of vijver uitgerust moeten zijn met:

  • een alarm
  • een veiligheidsomheining of
  • een dekzeil dat het zwembad volledig afsluit; je moet vermijden dat je kind eronderdoor kan glijden.

Laat nooit een kind in je zwembad spelen zonder toezicht van volwassenen. Leer je kind ook zo vroeg mogelijk zwemmen.

Maak je tuin kindvriendelijk: Barbeque

Zijn jullie barbecueliefhebbers? Er is inderdaad niets zo fijn als van een zonnige dag te genieten en te barbecuen in de tuin. Toch moet je goed opletten dat je kind zich niet verbrandt. Dring er daarom op aan dat je kind tijdens en na het bakken uit de buurt van de barbecue blijft. Gebruik trouwens nooit ontvlambare producten op een barbecue die nog warm is en houd steeds de windrichting in de gaten. We hopen dat deze tips je kunnen helpen om met je kind of kinderen in alle veiligheid van de tuin te genieten.

Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
37.99
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
37.99
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Sterretjesprint Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m denimblauw Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
En nog meer ...
Veiligheid