Babyboom
Babyboom
Kinderwens

Meer kans op een jongen met IVF!

2 min
Kinderwens

Meer kans op een jongen met IVF!

2 min
Éveil, Santé
<p>In een Australisch onderzoek ontdekt men dat je minder kans maakt op een meisje met IVF. Hoe belangrijk is het geslacht van je kind als je lang moet wachten?

IVF: meer kans op een jongen

Uit een onderzoek in Australië blijkt dat vrouwen die zwanger raken via ivf, een grotere kans hebben op een jongen.

Er werd gekeken naar 14.000 geboortes, waaronder kinderen die door middel van ivf geboren waren. 56 procent hiervan was een jongen en 44 procent een meisje. Maar ook bij een natuurlijke bevruchting in ons land, maak je meer kans op een jongen! Dan is gemiddeld 51 procent van de baby's een jongen tegenover 49 procent meisjes.

IVF en ICSI

Bij IVF wordt een eicel in een laboratorium gemengd met het sperma van de man. Daarna wordt het teruggeplaatst. Bij een andere techniek, ICSI, is de kans op een meisje juist een klein beetje groter. Hierbij wordt de eicel bevrucht met één zaadcel. De kans op een meisje is hierbij 51 procent.

Volgens de onderzoekers moeten mensen die per se een jongen of meisje willen, niet kiezen voor de techniek waarbij ze statistisch gezien de grootste kans maken op het geslacht dat ze willen. Ze moeten kijken bij welke techniek de kans op een baby het grootst is. Wat vind jij daarvan? Blijft het geslacht van je baby belangrijk, ook als je lang moet wachten? Praat mee in ons babyforum!

Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
84%
NAN
OPTIPRO 3
13.55
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen