Babyboom
Babyboom
Kinderwens

Nederland haalt weeskinderen uit Haïti versneld naar hun adoptieouders

2 min
Kinderwens

Nederland haalt weeskinderen uit Haïti versneld naar hun adoptieouders

2 min
Éveil, Santé
<p>Bravo! De Nederlandse regering reageert snel op de ramp en geeft weeskinderen een nieuwe thuis!

Onze Nederlandse buren reageren snel na de ramp in Haïti. Twee adoptieorganisaties hebben voor maandag al een vliegtuig gecharterd dat honderd adoptiekinderen versneld uit Haïti gaat ophalen.

Nederland haalt adoptiekinderen versneld uit Haïti

De Nederlandse Minister van Justitie besloot dit weekend dat 100 adoptiekinderen versneld naar Nederland mogen komen. Normaal gesproken zou het nog jaren kunnen duren voordat de Haïtiaanse autoriteiten al het papierwerk zouden hebben geregeld. Het gaat om kinderen bij wie de procedure met de aanstaande adoptieouders al rond is en waarover de rechter in Haïti al uitspraak heeft gedaan.

Weeskinderen blijven achter na de ramp in Haïti

Het vliegtuig dat maandagmiddag vanaf Schiphol vertrekt, neemt tientallen traumachirurgen, artsen en verpleegkundigen mee van diverse hulporganisaties die in Haïti gaan helpen. Onzeker is nog of het toestel wel kan landen als het eenmaal bij het getroffen land is. Als dat is gelukt, moeten de medewerkers van de adoptieorganisaties en Buitenlandse Zaken de kinderen opzoeken, identificeren en zorgen dat het papierwerk voor elkaar komt.

Belgische adoptie-organisaties reageren minder snel

De Belgische adoptie-organisatie Ray of Hope geeft in een persbericht toe dat de communicatie tussen het adoptiebureau en de contactpersonen in het getroffen land moeilijker verlopen.

Dagenlang was er geen communicatie, ondertussen hebben ze een mededeling gehad dat de kinderen uit de weeshuizen waar zij mee samenwerken in orde zijn en dat zij voldoende voedsel hebben.

In ons land is er tot nog toe geen sprake van een vervroegde adoptie.

Weeskinderen helpen met een gift

Wil jij de weeskinderen in Haïti helpen? Dan raden wij je aan om een gift over te maken op het rekeningnummer van de organisatie 1212. Zij brengen hulporganisaties als Unicef en Handicap International samen en zorgen voor een professionele hulpverlening vanuit ons land.

Bron: ANP

Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
84%
NAN
OPTIPRO 3
13.55
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen