Babyboom
Babyboom
Kinderwens

Niet weten dat je zwanger bent tot aan de bevalling. Kan dat wel?

2 min
Kinderwens

Niet weten dat je zwanger bent tot aan de bevalling. Kan dat wel?

2 min
Éveil, Santé
<p>Je hoort wel eens vertellen dat iemand niet wist dat ze zwanger was tot de baby geboren werd. Kan dat wel?

Je hoort het wel vaker; een jonge vrouw bevalt van een gezonde baby zonder te weten dat ze zwanger was. Is het echt mogelijk dat iemand niet wist zwanger te zijn tot aan de bevalling?

Zwangerschapsverschijnselen herkennen

  • Een eerste teken voor heel wat vrouwen in de zwangerschap is het wegblijven van de menstruatie. Innestelingsgbloedingen of lichte bloedingen tijdens de zwangerschap zijn mogelijk en worden best door je gynaecoloog onderzocht. Het kan natuurlijk zijn dat deze innestelingsbloedingen of bloedingen in de zwangerschap verward worden met menstruatiebloedingen, waardoor je niet meteen denkt zwanger te zijn.
  • Andere zwangerschapsverschijnselen als vermoeidheid, gezwollen borsten of verstopping kunnen ook door ziekte veroorzaakt worden. Als je niet "verwacht" zwanger te worden, zou het dus best kunnen zijn dat je gelooft ziek te worden of ziek te zijn.

Volgens artsen lopen vooral vrouwen die angst hebben van de bevalling door een vroegere ervaring het risico de zwangerschap te ontkennen en zwangerschapsverschijnselen niet te merken.

Hoe zit het dan met de duidelijke zwangerschapskilo's?

  • Een vrouw komt als snel 9 tot 15 kilo bij tijdens haar zwangerschap. Als je al enkele kilo's teveel hebt of je gewicht is gevoelig aan schommelingen, kan het natuurlijk voorkomen dat je eenvoudigweg niet merkt dat die 10 extra kilo's van de laatste maanden eigenlijk een zwangerschap verstoppen.
  • Maar voel je de baby dan niet op het einde van je zwangerschap? De placenta kan tussen je baby en je buikwand liggen, waardoor bewegingen van je baby bijna niet voelbaar zijn. Ook vrouwen die weten dat ze zwanger zijn, voelen hun baby soms negen maanden lang niet!

Deze mama's wisten niet dat ze zwanger waren!

Geloof je nog steeds niet dat het mogelijk is dat een vrouw bevalt zonder te weten dat ze zwanger was?

De Limburgse krant Het Belang van Limburg publiceerde op hun website een erg leuk interview, waarin een gezin vertelt hoe hun derde kindje geboren werd zonder dat ze op de hoogte waren van hun zwangerschap.

Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
84%
NAN
OPTIPRO 3
13.55
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
115.99
Kopen