Babyboom
Babyboom
Kinderwens

Nieuw: vruchtbaarheidstest via speeksel

1 min
Kinderwens

Nieuw: vruchtbaarheidstest via speeksel

1 min
Éveil, Santé
<p>Weg met het vervelende plasstaafje om te testen of je vruchtbaar bent. Voortaan kan je aan je speeksel zien of het eindelijk zo ver is!

Vruchtbaarheidstest

Bij een traditionele vruchtbaarheidstest wordt aan de hand van urine gekeken of het geslachtshormoon LH verhoogd is, wat bewijst dat je vruchtbaar bent. Op die manier kan je met een vruchtbaarheidstest uitzoeken wanneer jullie best het bed in duiken.

Vruchtbaarheid meten aan de hand van speeksel

Een splinternieuwe vruchtbaarheidstest, genaamd Maybe Baby, moet nu het plasstaafje overbodig maken. De nieuwe testkit op batterijen maakt gebruik van speeksel en zoekt naar een stijging in de hoeveelheid oestrogeen en zout in je speeksel 1 à 2 dagen voor de eisprong. Door een kleine lens zie je na 15 minuten streepjes of puntjes. Puntjes wijzen erop dat je nu niet zwanger kan worden. Streepjes zijn een teken dat de ovulatie in maximum 2 dagen plaatsvindt.

De test zou volgens de makers 98% zeker zijn, wat dus veel beter is dan bij het plasstaafje. Vanaf november zou de test in Europa beschikbaar moeten zijn. Enkele Engelse on-line apotheken verkopen ze al vast.

Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
84%
NAN
OPTIPRO 3
13.55
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen