Babyboom
Babyboom
Kinderwens

Nieuwe IVF-techniek moet slaagkansen verhogen

2 min
Kinderwens

Nieuwe IVF-techniek moet slaagkansen verhogen

2 min
Éveil, Santé
<p>Een nieuwe IVF-techniek uit Schotland scoort resultaat! De eerste baby wordt in de volgende weken verwacht...

Een verbeterde IVF-techniek lijkt te scoren! In een ziekenhuis in Schotland werd voor het eerst in een IVF een test doorgevoerd, waarbij de kans op overleven van de eicellen door computers werd gecontroleerd. In juni wordt nu een eerste baby geboren met deze verbeterde IVF-techniek.

Met computertechnieken worden de eicellen onderzocht tijdens de bevruchting om beschadigde eicellen of eicellen die een lage overlevingskans hebben, uit te schakelen. Ook bij een normale IVF wordt dat proces doorgevoerd, maar nu is dat nog microscopisch en daarom slechts 1 keer per dag. Bij de nieuwe techniek controleert een computer veel nauwkeuriger de eicellen en worden ze elke 10 minuten geevalueerd.

Ondanks dat men bij een IVF zeker weet dat een zaadcel in de eicel gebracht werd, betekent dit niet altijd dat er een normale bevruchting op gang komt. Daarom controleert men iedere eicel. Gemiddeld worden 70% van de eicellen normaal bevrucht. De resterende eicellen laten een afwijkende bevruchting zien of blijven onbevrucht. Hoeveel eicellen normaal bevrucht worden, varieert bij iedere patiënt en bij iedere behandeling.

Na de bevruchting vinden de eerste celdelingen plaats. Er ontstaan 2-, 4- en 8-cellen, maar ook andere aantallen cellen zijn mogelijk, omdat de celdeling niet altijd gelijktijdig verloopt. De embryo’s worden terug geplaatst vanaf ze 6 cellen vertonen. Niet alle embryo’s laten een normaal ontwikkelingspatroon zien, sommige stoppen hun ontwikkeling tussen het 1-8 cellig stadium. Laboratoriummedewerkers beoordelen ook hier de kwaliteit van de embryo’s. Voortaan kan dat alles veel nauwkeuriger met een computer.

Door enkel de eicellen met een hoge overlevingskans terug te plaatsen, is de slaagkans bij een IVF natuurlijk veel hoger.

Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
84%
NAN
OPTIPRO 3
13.55
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen