Babyboom
Babyboom
Baby

Mijn kindje wil niet van de fles drinken !

2 min
Voeding
Baby

Mijn kindje wil niet van de fles drinken !

2 min
Éveil, Santé
<p>Omdat mijn bevallingsverlof er al weer bijna op zit, ben ik begonnen met het afbouwen van de borstvoeding, maar mijn kindje wil niet van de fles drinken! Wat doe ik nu?

Weigert je baby, nu je begonnen bent met het afbouwen van de borstvoeding, de fles? Wel, wees gerust, je bent niet alleen. Veel jonge borstvoedende moeders komen tot de constatie dat hun baby niet van de fles wil drinken wanneer ze terug aan de slag moeten. Wat kan je doen?

Tip 1: zen!

Blijf vooral rustig en geduldig! Het kan een tijd duren voor je baby aan een flesje went en je baby zal in die periode zelf onrustig genoeg zijn. Probeer zelf dus zo kalm en rustig mogelijk te zijn op de momenten dat je probeert je baby met een flesje te voeden.

Tip 2: laat je baby tijdig aan een flesje wennen

Baby's jonger dan 10 weken zuigen reflexmatig. Probeer je baby dus in die periode al eens aan een flesje te laten zuigen, dan kan hij alvast al wennen.

Tip 3: probeer je baby van de fles te laten drinken wanneer hij nog geen reuzenhonger heeft!

Je zou denken dat een baby uiteindelijk van de fles zou beginnen drinken wanneer hij uitgehongerd is, maar het tegendeel is waar. Vaak worden die kleine flesweigeraars daardoor net nog gefrustreerder. Ze zullen ook bij de volgende poging argwanend zijn, omdat ze de fles natuurlijk als iets negatief ervaren.

Tip 4: probeer je baby stap voor stap van een fles te laten drinken

Met het speentje van de fles kan je eerst de kin en het mondje van je baby eerst wat kietelen, zodat hij zijn mondje opent. Laat hem eerst even naar het speentje happen of erop zuigen vooraleer je ook echt de melk tot in het speentje laat vloeien.

Tip 5: begin met vers gekolfde melk

Vers gekolfde melk heeft de juiste temperatuur en smaak en maakt de overgang zo klein mogelijk.

Tip 6: laat iemand anders je baby voeden

Soms helpt het dat iemand anders de baby voedt. Mama associëren ze met borstvoeding, maar van een andere persoon accepteren ze misschien wel het flesje.

Tip 7: afwisseling

Soms helpt het als je andere flesjes of speentjes probeert. Andere voedplekken en -houdingen wil ook wel eens helpen.

Tip 8: melk uit een bekertje of met de paplepel

Helpt bovenstaande niet, probeer het dan bij kleine baby's eens met een heel klein bekertje of een lepeltje. Baby's ouder dan 12 weken kunnen soms ook al van eentuitbeker drinken.

Veel succes!!!

Annelies, redactrice

Ontdek nu in onze shop !
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen
Natracare
Maandverband Long Ultra + vl
3.39
Kopen
En nog meer ...
Voeding