Babyboom
Babyboom
Zwanger

Ontdek een lijst met kerstnamen !

2 min
Namen
Zwanger

Ontdek een lijst met kerstnamen !

2 min
Éveil, Santé
Verwacht je een baby met Kerstmis? Wat een geweldig geschenk! Hier is een lijst met voornamen die verband houden met de geboorte van Christus, de Bijbel en deze feestperiode.

Kerstnamen zijn klassiek, tijdloos en trendy. Vele behoren tot de favoriete namen van de ouders.

Meisjesnamen

Maria

Met betrekking tot de Maagd Maria en de Aankondiging aan haar. Je kunt je ook laten verleiden door een van de samengestelde vormen, zoals Lea-Maria of Lisa-Maria. Meisjes met deze naam zijn zachtaardig en moedig.

Gabrielle

Deze naam komt van het Hebreeuwse woord voor "kracht van God". Gabrielle is het vrouwelijke equivalent van Gabriël, de naam van de aartsengel die in het Nieuwe Testament aan Maria aankondigt dat zij is uitverkoren om Christus ter wereld te brengen. Gabrielles zijn bijzonder zelfvoorzienend.

Clara

Deze mooie naam is de naam van de heldin van Hoffmanns beroemde verhaal, dat later een ballet werd, De Notenkraker. Clara's staan bekend als vriendelijk en trouw.

Elizabeth

Elizabeth is een nicht van de maagd Maria in het Nieuwe Testament, maar het is ook een naam die in het verleden door veel heiligen en koninginnen werd gedragen. Het betekent "God is eed" in het Hebreeuws. Meisjes met de naam Elizabeth zijn strijdlustig en verantwoordelijk.

Jongensnamen

Gaspard

Gaspard is een van de drie wijzen die, geleid door een ster, vanuit het Oosten naar Bethlehem kwamen om het goddelijke kind eer te bewijzen. Deze naam betekent "bewaker van de schat" in het Hebreeuws. Gaspaarden zijn creatief en ambitieus.

Jozef

Jozef, echtgenoot van Maria, is de andere belangrijke bijbelse figuur die aanwezig is bij de geboorte van Christus. Deze naam komt van het Hebreeuws en betekent "God voegt toe". Jozefs zijn eerlijk en zuiver en geven graag veel liefde om zich heen.

Isaac

Isaac betekent "lachen" in het Hebreeuws. In de Bijbel verneemt Sarah, de vrouw van Abraham, dat zij Izaäk verwacht als zij 90 jaar oud is! Isaac wordt beschouwd als de voorvader van Christus en wordt ook met Kerstmis gevierd. Jongens met deze naam hebben gevoel voor verantwoordelijkheid en familie.

Noël

Er is niets welsprekender om de Geboorte op te roepen dan deze naam! Noël komt van het Latijnse woord voor "geboortedag". Noëls zijn bijzonder gevoelig en zeer inventief.

Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen
En nog meer ...
Namen