Babyboom
Baby

De ontwikkeling van je baby: je baby is 5 maanden oud

Baby

De ontwikkeling van je baby: je baby is 5 maanden oud

Nu doet hij het ‘op zijn zeehondjes’. Hij richt zich op door zich op zijn handen af te duwen en gooit zijn hoofd achterover.

Lichamelijke ontwikkeling

Gewicht

Rond deze leeftijd heeft je kindje min of meer zijn geboortegewicht verdubbeld. En hij zal deze maand nog zo’n 700 g aankomen. Hij weegt nu tussen de 5,5 kg en 8,5 kg.

Lichaamslengte

Je baby zal gemiddeld 2 cm groeien.

Een jongen is 61 cm tot 69 cm groot – Een meisje 60 cm tot 68 cm.

Ontdek nu in onze shop !
67%
Nuby
Nuby Nagelverzorgingsset
3.98
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
67%
Nuby
Nuby Nagelverzorgingsset
3.98
Kopen
67%
Babybio
Babybio Babybio Appel - Abrikoos - Granen (vanaf 4 maanden) 130g 2 stuks Bio
2.30
Kopen
67%
Galenco
Galenco Baby Reinigingsmelk 200ml
7.39
Kopen

Motorische ontwikkeling

Nu doet hij het ‘op zijn zeehondjes’.  Hij richt zich op door zich op zijn handen af te duwen en gooit zijn hoofd achterover. Hij kan noch niet alleen zitten, maar oefent wel graag. Als je hem met beide handen vasthoudt, blijft hij mooi rechtop zitten. Stut hem goed met kussens, zodat hij al wat zich in zijn omgeving afspeelt mee kan beleven.

 

Getater en nog eens getater…

Dit is een zeer belangrijke fase, de aanloop naar het vormen van de 1ste lettergrepen. Hij luistert constant, tracht geluiden te imiteren, roept, kirt, knort en leert de gevoelens te onderscheiden die bij je stemtimbre horen, zoals tederheid, boosheid, blijheid, irritatie of ongerustheid.

Het ontwaken van de zintuigen en het contact met anderen

Alles in de mond…

Hij gebruikt zijn duim om met zijn hand als een tang een voorwerp vast te nemen en te manipuleren dat hij automatisch naar zijn mond brengt.  Dit is zijn manier om dingen te ontdekken, de eigenschappen ervan te onderzoeken: gewicht, temperatuur, samenstelling…