Babyboom
Babyboom
Baby

De ontwikkeling van je baby: je baby is 5 maanden oud

2 min
Ontwikkeling van de baby
Baby

De ontwikkeling van je baby: je baby is 5 maanden oud

2 min
Éveil, Santé
Nu doet hij het ‘op zijn zeehondjes’. Hij richt zich op door zich op zijn handen af te duwen en gooit zijn hoofd achterover.

Lichamelijke ontwikkeling

Gewicht

Rond deze leeftijd heeft je kindje min of meer zijn geboortegewicht verdubbeld. En hij zal deze maand nog zo’n 700 g aankomen. Hij weegt nu tussen de 5,5 kg en 8,5 kg.

Lengte

Je baby zal gemiddeld 2 cm groeien.

Een jongen is 61 cm tot 69 cm groot – Een meisje 60 cm tot 68 cm.

 

Motorische ontwikkeling

Nu doet hij het ‘op zijn zeehondjes’.  Hij staat op met zijn handen en gooit zijn hoofd achterover. Hij kan noch niet alleen zitten, maar oefent wel graag. Als je hem met beide handen vasthoudt, blijft hij mooi rechtop zitten. Stut hem goed met kussens, zodat hij al wat zich in zijn omgeving afspeelt mee kan beleven.

Het ontwaken van de zintuigen en het contact met anderen

Alles in de mond…

Hij gebruikt zijn duim om met zijn hand als een tang een voorwerp vast te nemen en te manipuleren dat hij automatisch naar zijn mond brengt.  Dit is zijn manier om dingen te ontdekken, de eigenschappen ervan te onderzoeken: gewicht, temperatuur, samenstelling…

Thuis, weet hij nu wie je bent. Hij zal het gezelschap van zijn ouders nodig hebben. Hij houdt niet van eenzaamheid en kan wantrouwig zijn tegenover nieuwe mensen.

Je kleintje is altijd zo gefascineerd door de wereld om hem heen. Hij is gewend om te kijken en heel oplettend te zijn als je gaat wandelen.

 

De ontwikkeling van zijn voeding

Van nu af aan, blijft baby nieuwe smaken ontdekken. Of het nu in de vorm van paneermeel is of met een paar stukjes, baby ontdekt nieuwe smaken.

Ontdek nu in onze shop !
67%
Nuby
Nagelverzorgingsset
4.99
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
67%
Nuby
Nagelverzorgingsset
4.99
Kopen
84%
Babybio
Appel - Abrikoos - Granen (vanaf 4 maanden)
2.28
Kopen
67%
Galenco
Baby Reinigingsmelk
9.30
Kopen